Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Çanakkalede

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Çanakkalede (3) -Türk Milli Futbol takımı, son yıllarda milletimizin yüzünü güldürecek başarıları çok fazla alamadı maalesef. Kimseye haksızlık etmek istemeyiz ama milletimizin de yüzünün gülmesi gibi bir


ÇANAKKALE (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türk Milli Futbol takımı, son yıllarda milletimizin yüzünü güldürecek başarıları çok fazla alamadı maalesef. Kimseye haksızlık etmek istemeyiz ama milletimizin de yüzünün gülmesi gibi bir hakkı ve talebi var. O talebin de ivedilikle yerine getirilmesi lazım. Kime ne adım atmak düşüyorsa, herkes görevini hakkıyla layıkıyla ve hızlıca yerine getirmelidir dedi.
     Bakan Kılıç, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tunayı ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, Milli takımın son durumunu değerlendirir misiniz- Ayrıca milli takım teknik direktörü Abdullah Avcıya yoğun tepki var sorusunu şöyle cevaplandırdı:
     Futbolda bir, skor tahmini yapmadım, iki pozisyon yorumlamadım, üç penaltı kararları üzerinde konuşmadım, dördüncüsü de hocalar gitmelidir kalmalıdır şeklinde bir yorumda bulunmadım. Milli takımda bir sorun var bu apaçık ortada. Dolayısıyla gelinen noktada matematiksel olarak şansımızın da artık çok çok zayıfladığını gördüğümüze göre, sonuç üzerinde değil sorun üzerinde yoğunlaşmak lazım. Eğer hala sonuç konuşulacak olursa, sorunlara parmak basabilmek mümkün olamayabilir. Bugünden sonra sonuç yerine sorunu konuşmak lazım.
     Türk milli futbol takımı, son yıllarda milletimizin yüzünü güldürecek başarıları çok fazla alamadı maalesef. Kimseye haksızlık etmek istemeyiz ama milletimizin de yüzünün gülmesi gibi bir hakkı var, talebi var. O talebin de ivedilikle yerine getirilmesi lazım. Kime ne adım atmak düşüyorsa, herkes görevini hakkıyla layıkıyla ve hızlıca yerine getirmelidir.
    
     -Futbolda şike davası-
    
     Bakan Kılıç, Şike konusunu atlattık mı- sorusu üzerine ise Türkiyenin bir hukuk devleti olduğunu söyledi. Hukuka aykırı bir işlem varsa bu işlemlerin yargı nezdinde gereğinin yerine getirileceğini ifade eden Kılıç, şike davasında verilmiş kararların şu an temyiz sürecinde olduğunu anımsattı.
     Temyiz sürecinde olan bir yargılama ile kesin ve bağlayıcı bir hüküm ortaya koymamız, bir hukukçu olarak bize yakışmaz diyen Kılıç, Temennimiz odur ki, dünyada da Türkiyede de, başta futbol olmak üzere spor müsabakaları şikeden, küfürden, kötü tezahürattan ve sportif olmayan, centilmenlik kurallarıyla bağdaşmayan her türlü eylem ve girişimden sonuna kadar temizlensin. Bundan hiç kimsenin rahatsızlık duyacağı bir şey olduğunu düşünmüyorum ifadelerini kullandı.
    
     -Alexin gitmesinden dolayı üzgünüm-
    
     Bakan Kılıç, Alex, yeni takımıyla sözleşme imzaladı. Alexi nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine, Alexin, Türk futboluna 8 senede çok büyük değerler kattığını, Türkiyenin tanıdığı en iyi yabancı futbolcu olduğunu söyledi.
     Alexin, Türk insanı ile en çok bütünleşen yabancı futbolcu olduğunu, futbolcunun, geldiği ülkenin kültürünü özümsediğini, çocuklarının Türkiyede dünyaya geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Dolayısıyla giderken söylediği şu cümle çok manidardır. Artık yüzde 50 Türk, yüzde 50 Brezilyalıyım sözü bence Fenerbahçeli olmayanların da Alexe yönelik sevgisini ve ilgisini ikiye katlamıştır. Temenni ederiz ki Türk futbolunda yabancı isimler bulunacaksa her biri bu ülkenin insanıyla, bu ülkenin toprağıyla Alex kadar kaynaşabilen ve Alex kadar Türk futboluna değer katan isimler olsun. Gönül arzu ederdi ki Türkiyede kalsın ama maalesef kalamadı. Alex bir değerdir diye düşünüyorum. Türk futboluna çok şey kattığından dolayı bir değerdir diye düşünüyorum. Fenerbahçeli değilim ama Alexin gitmesinden dolayı üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum.
    
     -Amatör spor kulüpleri-
    
     Bakan Kılıç, amatör spor kulüpleriyle ilgili bir soruyu da şöyle cevaplandırdı:
     Spor kulüpleri yerinde sahip çıkıldığı ölçüde yaşayabilir. İl özel idarelerinden belediyelere, sivil toplum örgütlerinden sanayi ve ticaret odalarına, iş adamlarından sendikalara varıncaya kadar herkesin yerinde, yerelinde, amatör spora ve amatör branşlara sahip çıkması ve destek vermesi lazım. Türkiyede 12 bine yakın amatör spor kulübü var. Eğer bu kulüplerin tamamının Ankaradan gönderilecek parayla hayatta kalacağını hesap ediyorsak, Ankaranın bu kadar parayı üretip, 12 bine yakın kulübü, ihtiyacı olan paraya kavuşturması mümkün değil. Kulüpleri yerinden yönetmek, yerinden yaşatmak, finansman kaynaklarını da yerinden oluşturmak zorundayız.
     Vali Tuna, ziyaret anısına Bakan Kılıça üzerinde şehitler abidesi bulunan bir tablo ile Çanakkale 1915 Mecmuasını hediye etti.
     Bakan Kılıç, mecmuanın sayfalarına baktığında, Arkadaşlar açtığım sayfada seferberlik ilanı çıktı. Demek ki bizim gençlik için seferberlik ilan ettiğimiz Çanakkalede bunun da özel bir anlamı var. Bu bizim seferberlik ilanımız dedi.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Çanakkalede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER