Gümüşhanede Sanatın Büyüsü ve Gençlik konulu

Gümüşhanede Sanatın Büyüsü ve Gençlik konulu konferans


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesinde Sanatın Büyüsü ve Gençlik konferansı düzenlendi.
     Gümüşhane Meslek Yüksekokulunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan yazar Hasan Öztürk, sanatın güzelliği hedef alan bir eylem olduğunu, insanoğlunun içindeki duyguları maddi bir malzemeyle dışa vurumu olduğunu belirterek, İnsanları öldükten sonra da yaşatan, bu dünyada bıraktıkları sanat eserleridir dedi.
     İnsan hayatında hiçbir şeyin sanatın sınırları dışında kalamayacağını ifade eden Öztürk, İnsan olmak bile başlı başına bir sanattır. Heyecan ve ihtirasları yaşamak olan sanatın başladığı yerde başka her şey susar. Türk toplumunda genellikle sanat ve zanaat birbirine karıştırılır. Zanaat, biraz daha çıkar amaçlı ve öğrenilebilir bir iştir. Sanat ise karşılığında maddi bir çıkar beklemeden yapılır diye konuştu.
     Öztürk, sanatla iç içe olmanın kişinin dünyasını zenginleştireceğinin belirterek, şunları söyledi:
     Sanatçı hayatla hiçbir alakası olmayan insan değildir. Sanatçı yaşadığı toplumdan etkilenen ve ürettiği sanat eserleriyle toplumları etkileyen kişidir. Sanatla iç içe olmak kişinin dünyasının zenginleştirir. Sanat bireyleri ve doğal olarak toplumları birbirine yaklaştırır. Sanatçı öncelikle kendisinde var olan güzellikleri keşfederek bunları paylaşmalı.
     Mühendislik Fakültesi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen konferansa, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Kalkışım, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgün Kalkışım, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede Sanatın Büyüsü ve Gençlik konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER