Güvenlik sorununu parmak izi sistemiyle aştılar

Güvenlik sorununu parmak izi sistemiyle aştılar -Aydında serbest kıyafet uygulamasına geçilen Osmangazi Ticaret Meslek Lisesinde güvenlik sorununu aşabilmek amacıyla parmak iziyle giriş çıkış sistemi uygulanmaya başlandı -Okul Mü


AYDIN (A.A) - Gökmen Şireci - Aydında serbest kıyafet uygulamasına geçilen Osmangazi Ticaret Meslek Lisesinde güvenlik sorununu aşabilmek amacıyla parmak izi ile giriş çıkış sistemi uygulanmaya başlandı.
     Okul Müdür Başyardımcısı Hüdaverdi Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren serbest kıyafet uygulamasına geçtiklerini, okula öğrencilerin dışında sivil kıyafetli kişilerin girişini engellemek adına bu sistemi uygulama kararı aldıklarını belirtti.
     Parmak izi ile giriş çıkış sisteminin okul aile birliği tarafından hayata geçirildiğini belirten Alkan, şunları kaydetti:
     Okulumuzda yaklaşık 800 öğrenci var. Serbest kıyafet sonrasında formalar ortadan kalktığı için tüm öğrencileri tanımamız mümkün değil. Bu nedenle tüm öğrenci, öğretmen ve personelin parmak izi tanımlamaları yapılarak okula rastgele giriş çıkışlar engellenmiş oldu. Şu anda parmak izi tanımı yapılanların dışında okula girilmesi ve çıkılması mümkün değil. Sistemin güvenlik açısından büyük faydalar getireceğini düşünüyoruz.
    
     -Amaç güvenliğin yanı sıra öğrenci devamlılığını sağlamak-
    
     Sistemin öğrencilerin okula geç gelme ve ders saatlerinde okulu terk etmelerini de engelleyeceğini dile getiren Alkan, şöyle devam etti:
     Sistem sayesinde okula parmak izi ile giren öğrenciler aynı zamanda parmak izi kontrolü ile çıkabiliyorlar. Öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatleri kontrol altına alındı. Bilgisayar sistemi sayesinde öğrencilerin okula girdikleri ve çıktıkları saatler kayda geçiriliyor, velilerine bildiriliyor. Böylelikle öğrencilerin okula geç gelmeleri ya da ders saatinde okulu terk etmeleri de engellenmiş oluyor. Bu sistemdeki amacımız güvenliğin yanı sıra eğitim öğretimin kalitesini arttırmak, öğrenci devamlılığını sağlamaktır.
    
     -Öğretmen, öğrenci ve veliler çok memnun-
    
     Okulun tarih öğretmenlerinden Nadir Ünal, öğretmenlerin dersine girmediği öğrencileri tanımasının mümkün olmadığını belirterek, Kıyafet serbestliğinin başladığı okulumuza parmak izi sistemi ile yabancı kişilerin girmesi engellenmiş oldu. Ayrıca öğrencilerin ders saatlerinde okuldan kaçması da önlendi. Sistemden çok memnunuz diye konuştu.
     Muhasebe Öğretmeni Reşat Çelik ise parmak izi sisteminin okulda güvenliği sağlama ve öğrencilerin devamsızlığını önleme açısından çok faydalı olduğunu belirtti.
     Okul öğrencilerinden Gözde Gülertürk, serbest kıyafet uygulamasından çok memnun kaldıklarını, parmak izi sistemi ile güvenlik sorununun çözülmesi ile rahatladıklarını dile getirdi.
     Muharrem Çakır da, daha önce ders saatlerinde okulu terk edebilen öğrencilerin parmak izi sistemi sonrasında velilerinin haberdar olması nedeniyle buna yönelemediklerini anlattı.
     Öte yandan okul velileri de parmak izi ile giriş çıkış sistemi sonrasında okulda güvenliğin sağlanması ve çocuklarının giriş çıkış saatlerinden haberdar edilmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Güvenlik sorununu parmak izi sistemiyle aştılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER