Haberi olmadan adına 10 cep telefonu

Haberi olmadan adına 10 cep telefonu hattı alındığı iddiası -Burdurun Karamanlı ilçesinde bir kişi kendisinin haberi olmadan adına 10 cep telefonu hattı alındığı, bunlardan birinin bin 148 liralık borcu nedeniyle hakkında icra takibi


BURDUR (A.A) - Karamanlıda bir kişi kendisinin haberi olmadan adına 10 cep telefonu hattı alındığı, bunlardan birinin bin 148 liralık borcu nedeniyle hakkında icra takibi başlatıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
     İlçede esnaflık yapan Enver Özgene yaklaşık 10 ay önce bir GSM şirketi tarafından telefonla hattının borcu olduğu ve ödememesi halinde icra takibi başlatılacağı bildirildi. Söz konusu hattın kendisine ait olmadığını ileri süren ve araştırma yapan Özgen, adına Burdur il merkezindeki bir iş yerinden kendisinden habersiz 10 cep telefonu hattı alındığını belirledi.
     GSM şirketine başvurarak hatların bilgisi dışında alındığını ve kullanmadığını, dolayısıyla borcun kendisine ait olmadığını savunan Özgen, buna rağmen şirketin bir faturalı hattan kaynaklanan borcu tahsil etmek için icra takibi başlatması üzerine Tefenni Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık, şirketten söz konusu hatların hangi işletmeden verildiği ve yapılan sözleşmelerin istenmesine karar verdi.
     Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.
    
     -Bugüne kadar ne kimliğimi ne de ehliyetimi kaybettim-
    
     Enver Özgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine yaklaşık 10 ay önce GSM şirketi tarafından bir cep telefonu hattının 515 lira borcu olduğunun bildirildiğini söyledi.
     Belirtilen cep telefonu hattını kullanmadığı için söz konusu firmanın bayisine gittiğini ve bilgi aldığını anlatan Özgen, Yapılan araştırmada bu operatörden adıma bugüne kadar 14 cep telefonu hattı alındığını öğrendim. Ben, daha önce aynı operatörden 4 hat almış, ancak bunlardan 2sini daha sonra iptal etmiştim. 2sini ise kullanmaya devam ediyorum. Ancak diğer 10 hatla ilgili hiçbir bilgim yok. Bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundum dedi.
     Savcılıkta işlemin devam etmesine rağmen GSM şirketi tarafından kendisine icra tebligatı gönderildiğini ve borcun ödenmesinin istendiğini kaydeden Özgen, Bugüne kadar ne kimliğimi ne de ehliyetimi kaybettim. Hiç kredi kartı kullanmadım, internet kullanmasını da bilmem. Sosyal paylaşım sitelerine üyeliğim yok. Ama nasıl olduysa kimlik bilgilerim birileri tarafından ele geçirilip, imzalar atılarak adıma 10 adet hat açılmış. GSM operatörü benden, aradan geçen süreçte bin 148 lirayı bulan borcu ödememi istiyor diye konuştu.
     Özgen, adına açılan kontörlü hatlardan 8inin daha önce iptal edildiğini, birini de kendisinin iptal ettirdiğini anlatarak, borcu olan hattın da önce kontörlü olduğunu, daha sonra faturalıya çevrildiğinin anlaşıldığını ifade etti.
     Şirket yetkililerinden hattın faturasının İstanbuldaki bir adrese gönderildiğini öğrendiğini bildiren Özgen, Hayatım boyunca İstanbula gitmedim. Söylenen adresi de bilmiyorum. Mağdur oldum. Ama maddi sıkıntılar nedeniyle avukat tutamadım. Konuyla ilgili başıma daha neler geleceğini bilememenin verdiği sıkıntıdan dolayı zor günler geçiriyorum dedi.
     Enver Özgen, cep telefonu hatlarının çok kolay alındığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Şirket yetkilileriyle yaptığım görüşmede vatandaşlık numaramdan anne kızlık soyadına kadar tüm bilgilerin benim olduğunu öğrendim. Yani isim benzerliği söz konusu olamaz. Ama tüm bu bilgilere nasıl ulaşıldığını anlamakta zorluk çekiyorum. Telefon hatlarını açmak bu kadar kolay olmamalı.
     Savcılık tarafından işlem başlatıldığı için tüketici haklarını savunan herhangi bir kuruluşa başvurmadığını dile getiren Özgen, Olayın seyrine göre tüketici hakem heyetine başvurmayı değerlendireceğim. Savcılık veya tüketici kuruluşlarından, ben ve benim gibi sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımız için örnek teşkil edebilecek bir karar çıkması bu tür sorunların önüne geçecektir diye konuştu.
     Özgen, savcılığın GSM operatöründen sözleşmelerin aslını istediğini, sözleşmelerdeki imzanın kendi imzası ile karşılaştırılacağını kaydetti.
     GSM operatörünün Burdur ve Isparta bölge sorumlusu Abdullah Ünal da bir kişinin ancak yetkili bayiye gerçek kimliği ile müracaat etmesi halinde cep telefonu hattı alabileceğini söyledi.
     Önü ve arkası imzalanmış 2 nüshadan oluşan sözleşme ve diğer evrakların ibraz edilmesiyle hattın açılmasına onay verdiklerini bildiren Ünal, Şirketimizde bulunan aktivasyon görevlileri evrakları inceler ve kimliğin ön yüzüne telefon numarasını yazarak başka bir işlemde kullanılamaz ibareli kaşeyi vurur. Ayrıca sözleşmede, hattı açan yetkilinin adı, soyadı ve kimlik numarası mutlaka yazılır. Yani sorumluluk o kişide olur diye konuştu.
     Ünal, Enver Özgenin şikayetiyle ilgili konunun ise nasıl gerçekleştiğini bilmediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Haberi olmadan adına 10 cep telefonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER