Hayırsever iş adamı ortaokul yaptıracak

Hayırsever iş adamı ortaokul yaptıracak


BURSA (A.A) - Bursahayırsever iş adamı Mustafa Özer tarafından Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında, merkez Yıldırım ilçesinde yaptırılacak olan okulun protokolü imzalandı.
     Heykeldeki tarihi valilik binasında gerçekleştirilen törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile hayırsever iş adamı Mustafa Özer, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar katıldı.
     Semiha-Mustafa Özer Ortaokulu ismi verilecek olan okul, Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesinde bulunan 3 bin 79 metrekare arsa üzerine 24 derslikli ve 4 katlı olarak inşa edilecek. Arsası Yıldırım Belediyesi tarafından karşılanacak olan okul binasının çatı dahil karkas inşaatı, hayırsever Mustafa Özer tarafından, hafriyat, çevre düzenlemesi ve çevre duvarları ise Yıldırım Belediyesince yapılacak. Yaklaşık 2 milyon 500 bin TLye mal olması beklenen okulun, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı başında hizmete açılması planlanıyor.
     Vali Şahabettin Harput, törende yaptığı konuşmada, bayram arifesinde hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini ifade etti. Harput, şunları kaydetti:
     Hep söylüyoruz; bir ülkenin geleceği iyi yetişmiş insanlarla mümkündür, o ülkenin kendi değerlerine sahip dünya vizyonu ile entegre, sorumluluğunu bilen, çalışkan nesiller o ülkeyi geleceğe taşıyacaktır. Bursamız bu manada ülkemizin lokomotif illerinden biridir. Bursa ülkemizi 2000li yılların zirvesine taşıyacak illerin başında geliyor. Bursamızın bu manada hala eğitim-öğretim konusunda özellikle sınıflarımızın henüz yeterli seviyede olmadığını söylüyoruz. Bugün için ideal sınıf olan 24 derslikli sınıflara gelebilmemiz için bizim daha 7 bin dersliğe ihtiyacımız var.
     Bunun da yaklaşık 600 trilyon liraya mal olacağını belirten Harput, Elbette devlet olarak her sene en az 200-250 derslik yapıyoruz. Vatandaşlarla, hayırseverlerle yapmaya devam ediyoruz, ama buna daha çok desteğe ihtiyaç var. Bu kapsamda da önemli bir boşluğu doldurmak üzere bugün de bir protokol imzalıyoruz. Bu kapsamda ölümsüzler kervanının altın zincirine bir halka daha ekliyoruz. Ben kendilerini kutluyorum. Onlar niçin yaşadıklarının farkındalar. Verdiğin senindir sözünden yola çıkarak bu hayırlı işe başlıyorlar dedi.
     Hayırsever Mustafa Özer de ölünceye kadar faydalı işler yapmayı amaçladığını ifade ederek, Ben işime hile hurda katmadan çalışıyorum. Bunu da geriye ölümsüz bir eser bırakmak için yapıyorum. Bundan dolayı çok mutluyum görüşünü dile getirdi.
     Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de belediye olarak her zaman bu tür yatırımlara destek vereceklerini bildirdi.
    
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Hayırsever iş adamı ortaokul yaptıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER