Huzurevi sakinleri, bayramda hasret giderecek

Huzurevi sakinleri, bayramda hasret giderecek -Yakınlarından ayrı yaşayan bakıma muhtaç yaşlılar, Kurban Bayramını heyecanla bekliyor -Huzurevi sakini Kervan: -Bayramlar bizim için bir taraftan hasret gidermek, bir taraftan d


EDİRNE (A.A) - Cihan Demirci - Yakınlarından ayrı yaşayan huzurevi sakinleri, Kurban Bayramını heyecanla bekliyor.
     Edirne Huzurevinde 12 yıldır kalan İsmail Katı (86), AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzurevi sakinlerinin en çok bayramlarda sevdiklerini görmeyi arzu ettiğini anlattı.
     Bayramlarda valilik, jandarma ve emniyet yetkililerinin kendilerini ziyaret ettiğini dile getiren Katı, Kapımız herkese açık. Yetkililerin ziyaretiyle mutlu oluyoruz. Fakat yakınlarımızı ve akrabalarımızı da görmeyi arzuluyoruz. Kardeşlerimin çocukları gelecek bayramda, onları bekliyorum diye konuştu.
     Edirne Huzurevinde kalan Elif Kervan (81) ise bayramlarda sevdikleriyle hasret giderme ve dertleşme fırsatı bulduklarını belirtti.
     Eşinin 25 yıl önce öldüğünü anlatan Kervan, O zaman bayramlar bir başkaydı. Evimizdeyken tatlımızı, dolmamızı hazırlar, misafirlerimizi beklerdik. Şimdiki gençler bayramları pek umursamıyor. Bayramlar bizim için bir taraftan hasret gidermek, bir taraftan da dertleşmek için fırsat oluyor. Bizi seven herkesi, çocuklarımızı ve torunlarımızı buraya bekliyoruz. En çok da çocuklarımız ve torunlarımızı görünce mutlu oluyoruz şeklinde konuştu.
     Fatma Mutlu da (77) ilk defa huzurevinde bayram geçireceğini, hiçbir akrabası hayatta olmadığı için de bayramın buruk geçeceğini ifade etti.
    
     -Şeker torbalarıyla giderek ellerini öpüyoruz-
    
     Edirne Huzurevi Müdürü İrfan Türkmengil, 109 yaşlıya baktıklarını belirterek, huzurevinde geçirilen bayramların daha güzel ve anlamlı olduğunu kaydetti.
     Bayramın birinci günü vali ve yardımcılarının huzurevini ziyaret ettiğini anlatan Türkmengil, Daha sonra biz çalışanlar olarak yaşlılarımızın odalarını dolaşarak bayramlarını kutlarız. Şeker torbalarıyla giderek ellerini öpüyoruz. Yaşlılarımız da bize misafir şekeri ikram eder. Bu, bir gelenek haline gelmiştir. Yaşlılarımız da bunu yapmaktan mutluluk duyuyor ifadelerini kullandı.
     Yaşlıları, çocukları ve tanıdıklarının da huzurevinde ziyaret ettiğini kaydeden Türkmengil, memleketlerine gidemeyen subay, polis, öğretmen ve memurların da çocuklarını huzurevine getirdiklerini, yaşlıların ellerini öperek bayramlarını kutladığını dile getirdi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Huzurevi sakinleri, bayramda hasret giderecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER