İşsizlikle mücadeledeki başarıları örnek oldu

İşsizlikle mücadeledeki başarıları örnek oldu -İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı: Kafamızdaki projelerimiz net, adımlarımız net. Kurum olarak neredeyse her hafta yurt dışı ziyaretçisi alıyoruz. Nasıl başardığımızı soruyorlar. Ortak ç


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, kurum olarak projelerinin, attıkları adımların net olduğunu belirterek, Kurum olarak neredeyse her hafta yurt dışı ziyaretçisi alıyoruz. Nasıl başardığımızı soruyorlar. Ortak çalışmalar yapmak istiyorlar dedi.
     Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Üniversitesinden mezun olduğunu, öğrenciyken hiçbir zaman iş kaygısı olmadığını belirterek, öğrencilik dönemini geçirdiği fakültede bulunmaktan hem mutlu olduğunu hem de hüzünlendiğini söyledi.
     Her sektörde iş imkanının olduğuna dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti:
     Hizmet sektörlerinde her zaman bir açık var. Şunu görüyoruz biz. İş gücü talebini karşılamada en çok sıkıntı yaşadığımız konu mesleksizlik. Fakülte mezunu arkadaşlarımız, hangi işi yaparsa yapsınlar iyi yaptıktan sonra boş kalma şansları söz konusu olamaz. Tabii bunu muhakkak en az bir yabancı dille desteklemek durumundalar. Mesleklerini severek, bilerek, nitelikli bir şekilde gerçekleştirdikleri takdirde, işsizlik diye bir şeyin söz konusu olacağını zannetmiyorum.
    
     -İnşaat sektöründe hemen hemen her alanında açık söz konusu-
    
     Bazı sektörlerde eleman bulmakta zorlandıklarını anlatan Yazıcı, İşte kaynakçı talebini karşılamakta sıkıntı yaşıyoruz. İyi satış elemanı bulamıyoruz, pazarlamacı bulamıyoruz, problem yaşıyoruz. İnşaat sektöründe hemen hemen her alanında açık söz konusu dedi.
     Lisans mezunu birisinin yabancı dili olduktan, ekip çalışmasını başarabildikten sonra iş bulmakta sıkıntı yaşamayacağına dikkati çeken Yazıcı, kasım ayında açık iş sayısının 120 binlerde olduğunu, karşılamayamadıkları iş sayısının ise 43 binlerde olduğunu söyledi.
     Yazıcı, Yani 43 bin iş verenin istediği nitelikte eleman olsaydı karşılayabilecektik ama karşılayamadık. Bunun sebebini araştırıyoruz. Şimdi tüm Türkiyede, 81 ilde açık işleri dolduramama nedenlerimizi iş ve meslek danışmanları aracılığıyla bir piyasa araştırması yapacağız. Hem işverenlerle hem de iş arayanlarla konuşup, buna göre çözüm politikası üreteceğiz ifadelerini kullandı.
     Önce talebi netleştirip, ondan sonra personel ihtiyacını tespit edeceklerini vurgulayan Yazıcı, bununla ilgili anketler yaparak büyük iş yerlerinin personel ihtiyacını tespit ettiklerini vurguladı.
    
     -Nitelikli işsizleri, açık işlere yerleştirecekler-
    
     TÜİKe kayıtlı 2 milyon 400 bin civarında işsiz sayısı olduğunu anımsatan Yazıcı, şöyle devam etti:
     TÜİK tarafından tespit edilen işsizlerin neredeyse tamamı bize de kayıtlı. Bu memnuniyet verici bir şey. Elimizde işsizlerin niteliklerini tespit edeceğiz, açık işleri tespit edeceğiz. Buradan buraya devşirme yapacağız. Bir de zaten son derece kaliteli eğitim veren üniversitelerimiz var. 81 ilde meslek liseleri ve meslek yüksekokulları var. Buradan mezun olan arkadaşlarımızla temas etmek istiyoruz. Bunların iş gücüne katılımda önlerine çıkan sorunları bir bir ortadan kaldırmak istiyoruz. Bunun için Türkiyede 2 sigortalı işçi çalıştıranın yanına 1 kişiyi staj için biz veriyoruz. Mezun olduktan sonra iş başvurusu yaptığında, iş tecrübesiyle işe başlayacak.
     Genel Müdür Yazıcı, İŞKUR olarak projelerini kararlılıkla uyguladıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
     Kafamızdaki projelerimiz net, adımlarımız net. Kurum olarak neredeyse her hafta yurt dışı ziyaretçisi alıyoruz. Nasıl başardığımızı soruyorlar. Ortak çalışmalar yapmak istiyorlar. Paylaşıyoruz, hiçbir sıkıntımız yok. Nisanda Azerbaycanda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları toplantısı olacak. Oraya dair bir takım projelerimiz var. Çok güzel projeler bunlar, dünyada ses getirecek projeler alacak inşallah. Balkanlara yönelik bir takım projelerimiz de var. Bununla ilgili Türkiye Cumhuriyetinin çeşitli kurumlarıyla ortak işler yapıyoruz.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İşsizlikle mücadeledeki başarıları örnek oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER