İstanbul Barosu Başkanı ve 9 avukat

İstanbul Barosu Başkanı ve 9 avukat hakkında açılan dava -Bursa Barosu üyesi bir grup avukat, adil yargılamayı etkileme suçundan açılan davaya, tepki gösterdi


BURSA (A.A) - Bursa Barosuna bağlı bir grup avukat, İstanbul Barosu Başkanı ve 9 avukat hakkında adil yargılamayı etkileme suçundan dava açılmasına, tepki gösterdi.
     Cübbelerini giyerek adliye önünde toplanan avukatlar adına konuşan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, önce yargı bağımsızlığının yok edildiğini, şimdi sıranın avukatlara geldiğini öne sürdü.
     Avukatların yargılamanın dışında bırakıldığını ve yok sayılmaya çalışıldığını ileri süren Demiröz, Savunma mesleğine yönelik itibarsızlaştırma kampanyası hızla devam ediyor. Ancak bilinmelidir ki, bu kampanya esas olarak yargının saygınlığına zarar vermektedir dedi.
     Demiröz, başta özel görevli mahkemeler ve terör mahkemeleri olmak üzere, yargılamalarda avukatların savunma görevlerinin engellendiğini iddia ederek, En olmaz nedenlere dayanarak meslektaşlarımız aleyhine suç duyurusunda bulunuluyor. Soyut suç isnatları ile bürolar basılıyor ve meslektaşlarımız tutuklanıyor. Şu anda yaptıkları görev nedeniyle çok sayıda meslektaşımız tutuklu durumdadır. Biliyoruz ki savunma, tarih boyunca nice saldırılara uğradı ve nice bedeller ödendi. Ancak savunmaya karşı çıkanlar hatta ihlal edenler bile sonunda savunmaya muhtaç kalmışlardır diye konuştu.
     Savunma mesleğinin ekonomik, sosyal ve siyasal kuşatma altında olduğunu, bunun son halkasının İstanbul Barosuna yönelik olduğunu öne süren Demiröz, İstanbul Barosu Başkanı ve yönetim kurulu, adil yargılamayı etkileme suçundan yargılanacaklar. İyi de bu suçun işlenebilmesi için adil yargılama diye bir şeyin olması gerekmez mi- Kaldı ki avukatın görevi zaten yargıyı etkilemek değil midir- Hakları savunmak ve hak edene verebilmek için bir avukatın yargıyı etkilemeye çalışmasından daha doğal ne olabilir- görüşünü savundu.
     İstanbul Barosu Başkanı ve 9 avukata açılan davanın haksız ve hukuksuz olduğunu öne süren Demiröz, İstanbul Barosunun yanında olduklarını ve yapacakları olağanüstü genel kurula katılarak baro yönetimine destek vereceklerini sözlerine ekledi.
     Savunmayı savunuyoruz yazılı döviz taşıyan avukatlar, basın açıklamasının ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber İstanbul Barosu Başkanı ve 9 avukat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER