İzmirde 670 bin öğrenci karnelerini aldı

İzmirde 670 bin öğrenci karnelerini aldı -İzmir Valisi Kıraç: Karneler tek başına gelecekle ilgili öğrencilerin performansını göstermez


İZMİR (A.A) - İzmirde 2012-2013 yılı eğitim öğretim yılının ilk yarı yılını tamamlayan yaklaşık 670 bin öğrenci bugün karnelerini aldı.
     İzmirde 35 binin üzerinde öğretmen ve 670 bin öğrenci, 17 Eylül 2012de başlayan 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısını bugün tamamlayarak 2 haftalık yarıyıl tatiline girdi.
     Eğitim öğretim yılının ilk yarısını sona ermesi nedeniyle Bornova ilçesi Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulunda, İzmir Valisi Cahit Kıraçın da katılımıyla karne dağıtım töreni düzenlendi.
     Kıraç, törende yaptığı konuşmada, İzmirde ilk defa bu yıl okula başlayan 78 bin öğrenci ile birlikte 670 bin öğrencinin karnelerini aldığını belirtti.
     Velilere karne değerlendirmesi konusunda uyarılarda bulunan Kıraç, şunları söyledi:
     Annelere babalara sesleniyorum, karneler tek başına gelecekle ilgili öğrencilerin performansını göstermez. Bundan sonraki dönemde yapılacakların işaretidir. Bir kaç kırık notu olan öğrenciye kesinlikle kötü davranılmasın. Bu karneler, sadece öğrencilerin değildir, asıl sahipleri veliler ve okullardır. Karnelere bakarak, hem okul idarecileri hem öğretmenler hem de öğrenciler ne yapacaklarını belirler. Önemli olan insanın hayata bakışıdır, çalışma alışkanlığıdır. Öğrenciler tatillerini istirahat ederek ve kendilerine iyi bakarak geçirsinler.
     Vali Kıraç, daha sonra okuldaki öğrencilerden bazılarına karnelerini dağıttı.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmirde 670 bin öğrenci karnelerini aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER