İzmir Büyükşehir Belediyesi:

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Tramvay projelerine başlamama nedenimiz, aksaklık ya da eksiklikten değil, yurt dışından temin edilecek daha ucuz ve borçlanma süresi daha uzun kredi olanaklarının değerlendirilmesi tercihimizdendir


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvay projelerine başlamama nedeninin aksaklık ya da eksiklikten değil, yurt dışından temin edilecek daha ucuz ve borçlanma süresi daha uzun kredi olanaklarının değerlendirilmesine yönelik tercihten kaynaklandığını bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Konak ve Karşıyaka tramvay projeleri için çok daha uygun koşullardaki dış kredi imkanlarının değerlendirilmesinin düşünüldüğü ve İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü onayının bu nedenle beklendiğini kaydedildi.
     Ulaşım Master Planının hatalı olduğu için değil, her 5 yılda bir revize edilmesi gerektiği için yenileneceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     Ülke sınırları içinde raylı sistem projesi yapacak tüm kurum ve kuruluşlar, kanun gereği, projelerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne onaylatmak zorundadır. Projenin dış krediyle yürütülmesi tercih edildiğinde ise bu kez Kalkınma Bakanlığına bağlı İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünün yatırım programına alması ve Hazine Müsteşarlığının da izin vermesi gerekmektedir.
     Konak ve Karşıyaka tramvay projeleri, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak öz kaynaklar ya da yurt içi kredilerle yapılabilecek hale gelmiştir. Bu onay için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı sayın Binali Yıldırım ile Genel Müdür Vekili Sayın Metin Tahana teşekkürü bir borç bilmekteyiz. Konak Tramvayının onaylandığı 02.06.2011 ve Karşıyaka Tramvayının onaylandığı 21.03.2012 tarihlerinden itibaren sayın Bakan Binali Yıldırım, bu projelerin Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programına alınması için yoğun çaba göstermiştir. Ancak bugüne kadar bu onay gerçekleşmemiştir. Söz konusu tramvay projelerine başlamama nedenimiz, aksaklık ya da eksiklikten değil, yurt dışından temin edilecek daha ucuz ve borçlanma süresi daha uzun kredi olanaklarının değerlendirilmesi tercihimizdendir. Bu dış krediyi kullanılabilmemiz için İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünün ve Hazinenin onayına ihtiyacımız vardır.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER