İzmir Valisi Kıraç:

İzmir Valisi Kıraç: "İzmirin bir marka şehir, turizmde öncü şehir olma faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu konuda en büyük projemiz, dünya çapında takip ettiğimiz EXPO"


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, "İzmirin bir marka şehir, turizmde öncü şehir olma faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu konuda en büyük projemiz, dünya çapında takip ettiğimiz EXPO" dedi.
     Başkanlığını Urla Kaymakamı Şehmus Günaydının yaptığı Urla Tanıtım Grubunca, Klazomenai, Limantepe ve Karantina Adasının tanıtılmasıyla amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan Kıraç, program dahilinde incelemede bulundu.
     Urlada geçmişte önemli sağlık hizmetlerinin verildiğini bildiren Vali Kıraç, yurt dışından deniz yoluyla gelenlerin sağlıklı olup olmadıklarının Karantina Adasındaki tahaffuzhanede belirlendiğini, sağlıklı olmayanların burada tedavi edildiğini kaydetti.
     Tahaffuzhanenin dünyadaki üç örneğinden birinin Urla olduğunu, bu yerin yapılacak çalışmalarla dünya kültür mirası listesine girebileceğini ifade eden Kıraç, tanıtımın büyük önem taşıdığını söyledi.
     Kıraç, Klazomenainin uygun bir örenyeri haline gelmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile müşterek bir çalışmanın yapılabileceğini belirterek, "İzmir açıkhava müzesi niteliğinde. Her tarafta kültür varlıklarımız var. Etap etap bunları bunları ayağa kaldırmak için gayret göstereceğiz. İzmirin bir marka şehir, turizmde öncü şehir olma faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu konuda en büyük projemiz, dünya çapında takip ettiğimiz EXPO. Doğal bir müze niteliğinde olan tahaffuzhaneyi tescilli müze haline getirmek lazım. Dünyaca bilinen bir destinasyon yapmak lazım" diye konuştu.
     AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de Urlada gördüklerinin EXPO için seçilen temanın ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini kaydederek, "EXPO yolunda Urlanın artı değer olduğunu düşünüyorum. EXPO ile Urlayı ne kadar özdeşleştirirsek o kadar başarıl sonuçlar alacağımıza inanıyorum" dedi.
     Tanıtım etkinliğine İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay da katıldı.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İzmir Valisi Kıraç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER