Kahire Ticaret Odası heyeti Gaziantepte

Kahire Ticaret Odası heyeti Gaziantepte -Heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Kahire Ticaret Odası heyeti, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi ile görüştü.
     Belediyenin Medya ve İletişim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette iki kentin ticari ilişkilerinin yanında tarihi ve kültürel değerler ele alındı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Özçörekçi, Mısır halkını yakın dostları olarak gördüklerini ve heyeti evlerine gelmiş gibi kabul ettiklerini belirtti.
     Türkiye olarak bölgede güçlü bir Mısır olmasını arzuladıklarını, bu ülkeyle paylaşacakları çok şey olduğunu bildiren Özçörekçi, şunları kaydetti:
     İşbirliğiyle burada bulunmanız bizi memnun ediyor. Biz Gaziantepi Ortadoğu ülkeleri coğrafyasında ortak bir nokta yapmak istiyoruz. Bizim hem sanayi hem de kültürel altyapımız var. Değişik kültürel işbirlikleri çerçevesinde bulunabiliriz. Biz onlara sadece elimizi uzatmıyoruz, kalbimizi de açıyoruz.
     Kahire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aly Abdelgawad Aly Shokry de Mısır ile Türkiye arasında ikili ilişkilerin üst düzeyde olduğunu vurguladı.
     Türkiyenin İslam aleminde öne çıkan bir ülke olduğuna değinen Shokry, Türkiyenin bu tecrübesinden yararlanmak istediklerini aktardı.
     Daha önce Gaziantepe geldiğini ancak diğer üye arkadaşlarının ilk kez kentte bulunduğunu ifade eden Shokry, Gaziantep ile ticari ilişkileri arttırmak için çaba göstereceklerini belirtti.
     Yaklaşık 10 yıldır Gaziantepi takip ettiğini ve faaliyetlerini çok beğendiğini dile getiren Shokry, sanayi bölgesinden, kentin güzelliğinden ve temizliğinden çok etkilendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Sevil Çelik / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kahire Ticaret Odası heyeti Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER