Kan davası başlamadan sona erdi

Kan davası başlamadan sona erdi -Mardinde iki aile arasında meydana gelen ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga, kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı -Mardin Valisi Ayvaz: Mardine geldim geleli ilk kez bu kadar


MARDİN (A.A) - Mardinde iki aile arasında meydana gelen ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga, kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı.
     Merkeze bağlı Ortaköy beldesindeki Sultan Şeyhmus Camisinde Efe ve Bağış ailelerinin barışması nedeniyle düzenlenen barış yemeğinde konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, iki ailenin barışmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, barışın ve kardeşliğin önemine ilişkin Kuran-ı Kerimden örnekler verdi.
     Ayvaz, peygamber efendimizin 3 günden fazla dargınlığı yasakladığını ifade ederek, Biz peygamberimizin sadece ibadet hayatını değil, sosyal hayatını da uygulamak zorundayız. Bu kan davalarının sürdürülmesi halinde cahiliye dönemindeki kabileler gibi olunur. Geçenlerde küçük bir zümre gelerek, 1910dan beri devam eden bir davamız var, bunu çözelim dediler. Neredeyse 100 yıl sonra akıllara barış gelmiş. Bizim burada 100 yıl beklememize gerek yok. Mardine geldim geleli ilk kez bu kadar kısa zamanda güzel bir barış sağlandı. İki aileye de teşekkür ediyorum dedi.
     AK Parti Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, kısa sürede iki ailenin barışmasına şahitlik etmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.
     İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da, bütün müminlerin kardeş olduğunu ve barışın Allahın emri olduğunu vurgulayarak, Bu sulhun ülkemizde kanayan yaraların pansumanı değil, tam tedavisi olması amacıyla tüm ülkeye örnek olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Daha sonra Bağış ve Efe aileleri el sıkışarak barıştı.
     Yemeğe, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     12 Martta Ortaköy beldesinde Bağış ve Efe aileleri arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın kısa sürede silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu Ahmet Bağış ile Asım Efe hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kan davası başlamadan sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER