Karamanda Piri Reis Vadisi Projesi tanıtım

Karamanda Piri Reis Vadisi Projesi tanıtım toplantısı -Başkan Uğurlu: Piri Reis Vadisi Projesi Türkiyede ilk defa uygulanan, şehircilikte devrim niteliğinde bir projedir


KARAMAN (A.A) - Karaman belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Piri Reis Vadisi Projesi Türkiyede ilk defa uygulanan, şehircilikte devrim niteliğinde bir projedir dedi.
     Uğurlu, TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Sayın Gürol Konyalıoğlu ile birlikte Kale Ongun Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Piri Reis Vadisi projesinin Karamanın geçmişindeki en pahalı ve en önemli yatırımlarından biri olduğunu belirtti.
     Tamamı nitelikli 1728 konut planlandığını ve şimdiye kadar Karamanda görülmemiş çevre düzenlemesiyle birlikte bu konutların halkımıza sunulacağını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
     Bu benzer uygulama Ankara Dikmen Vadisinde var. Orası tamamen bitmiş ve kullanımda olan bir proje. İlimizde gerçekleştirilecek olan da oraya benzer nitelikte yapıldı. Toplu konutun yaptığı uygulamalar içinde de önemli bir yere sahip olacak proje. Piri Reis Vadisi Türkiye genelinde yenilikler getiriyor. Bildiğiniz gibi şehir merkezleri genellikle kamu binalarının ağırlıklı ve yeşilin az olduğu bir durum olarak planlanır. Biz çok değişik bir planlamayla şehir içinde kent ormanı teşekkül ettiriyoruz. Kent ormanının içinde sosyal donatı binaları planlıyoruz, kamu yatırımlarını da bu planlamanın etrafında oluşturuyoruz. Biz Piri Reis Vadisini hem oturmak için son derece uygun bir yer olarak hem de yatırım için kendisini devamlı farklı bir değer katan planlama olarak görüyoruz.
     TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ise Piri Reis Vadisi Projesinde talep örgütlenmesi dedikleri bir sistemle sürecin başladığını vurgulayarak, Bu süreç 7 Aralık tarihine kadar devam edecek. Karaman Belediyesi geçmişte bize bir kaç tane proje sundu. Bunlarla ilgili 2010 yılından bu yana ön tespit ve fizibilite çalışmalarını yapmaya başladık. Doğukışlada yapılacak olan Piri Reis Projesi için 2012 yılının Haziran ayında Karaman Belediyesi ile protokol imzaladık diye konuştu.
     Bu projenin Karaman ilinin gelecekteki vizyonunu çizebilecek, Karamanın kırılma noktası olarak nitelendirebilecekleri büyük ve kapsamlı bir proje olduğunu vurgulayan Konyalıoğlu, şunları kaydetti:
     Bu projede toplam 1700 civarında konut yapmayı planlıyoruz. Proje genelinin alanı yaklaşık 50 hektar. Burada konutlar farklı tiplerde ve metrajlarda yapılacak. Normal konutlar olarak 3+1, özel konutlar olarak 4+1, hatta 5+1 sunuşlarımız olacak. Bunun dışında teras evler adıyla son derece konforlu villalarımız olacak. Projenin uygulanacağı alanın büyük bir kısmı belediyemizin uhdesinde. Hak sahipleri de var. Fakat bunlar çok az. Biz hak sahibi olan insanlarla konuşup anlaşıp onlara buradan konut vermeyi düşünüyoruz. Yani onların mülkünü istimlak edip bu projenin dışında tutmak gibi bir niyetimiz yok. Bu proje ile Karamanı bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Piri Reis Projesi bir dönüşüm projesi değil, çünkü mülkiyet belediyenin. Bu projenin bir tarafı TOKİdir, bir tarafı Karaman Belediyesidir. Bizim Karamanlı vatandaşlarımızdan isteğimiz bizlere itibar etmeleri ve talep süresince ilgili bankaya gidip müracaat etmeleridir.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karamanda Piri Reis Vadisi Projesi tanıtım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER