Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası -Sivasta düzenlenen törende, protokol üyeleri açılan stantları gezdi


SİVAS (A.A) - Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Sivasta tören düzenlendi.
     Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, trafik kazalarında binlerce kişinin hayatını kaybettiğini veya yaralandığını belirterek, "Kazaların, istatistik veriler incelendiğinde, sürücü, yaya ve yolcular tarafından basit önlemlerin alınmaması sonucu meydana geldiği ve tamamına yakınının insan kusurundan kaynaklandığı görülmektedir" dedi.
     Gelişmiş batı ülkelerindeki trafik kazalarında ölüm oranının Türkiyeye göre az olduğunu ifade eden Taş, şunları kaydetti:
     "Hız limitleri ve geçme kurallarına uyulması, emniyet kemerinin takılması, araç kullanırken alkol alınmaması halinde ölüm ve yaralanmaların büyük oranda önüne geçilebileceği hepimiz tarafından bilinmesine rağmen bu basit tedbirlerin alınmaması sonucu hem maddi hem de manevi olarak üzüntü verici ve telafisi imkansız sonuçlar ortaya çıkmaktadır."
     Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ise trafik kazalarının insan hayatı için ciddi bir tehdit, sürekli kanayan yara ve akan gözyaşı olduğunu belirtti.
     Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, ölüm nedenleri arasında trafik kazalarının her yıl ilk 3 sırada yer aldığını vurgulayan Kızılay, şunları söyledi:
     "Kaza nedenleri araştırıldığında insan kusurunun ön planda olduğu görülmektedir. Sürekli artan araç ve sürücü sayısı dikkate alındığında ulaşım hizmetleri arasında karayolunun ağırlıklı olarak kullanılması da göz önünde bulundurulduğunda trafik güvenliğinin sağlanmasında bilimsel ve teknik manada çok daha fazla çaba harcanması, sorumlu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle iş birliği içerisinde olunması daha da önem kazanmaktadır."
     Sivas genelinde 120 bin 157 araç ve 145 bin 765 sürücü olduğunu kaydeden Kızılay, Sivas Emniyet Müdürlüğü olarak kentte trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.
     Kızılay, "Daha etkin bir trafik denetim hizmeti verebilmek amacıyla trafik ekiplerimizin sayısı artırılmıştır. Denetimlerde teknolojinin aktif olarak kullanılabilmesi için elektronik denetleme sisteminin ilimizde tesisine yönelik ilgili kurumlarla çalışmalar yapılmaktadır" diye konuştu.
     Sivas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Toy da denetim ve cezanın caydırıcı olsa da kazaların önlenmesindeki en önemli unsurun eğitim olduğunu söyledi.
     Programda, yılın trafik polisleri, trafik görevlisi ve şoförü ile düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
     Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve diğer protokol üyeleri, çeşitli kurumlarca açılan stantları gezdi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER