Kendisiyle aynı kaderi paylaşan çocukların umudu

Kendisiyle aynı kaderi paylaşan çocukların umudu oldu -Antalyada yaşayan 19 yaşındaki Dilara Esin, devlet koruması altındayken öğrendiği at biniciliğini, bugün kendisiyle aynı kaderi paylaşan çocuklara öğretiyor -Haftanın 3 günü çocu


ANTALYA (A.A) - Murat Yolcu - Antalyada yaşayan 19 yaşındaki Dilara Esin, devlet koruması altında olduğu sırada öğrendiği at biniciliğini, bugün kendisiyle aynı kaderi paylaşan çocuklara öğretiyor.
     Esin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle 7 yıl önce Antalya Zübeyde Hanım Çocuk Sitesinde kalmaya başladığını söyledi.
     Sitede kaldığı ilk 3 yılda çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelere katıldığını anlatan Esin, 2008 yılında sitede kalan 3 kız arkadaşı ile Bagana Binicilik Merkezinde binicilik eğitimi almaya başladığını kaydetti.
     Esin, biniciliğin kendisini çok mutlu ettiğini, kaybolan öz güven ve cesaretini yeniden kazandırdığına vurguladı. 3 yıl boyunca aldığı binicilik derslerini tamamladıktan sonra binicilik antrenörü olmaya karar verdiğini dile getiren Esin, binicilikte sahip olduğu bilgileri başkalarına aktarmak için binicilik merkezinin sahibi ve Türkiye Binicilik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelikkola merkezinde çalışmak istediğini söylediğini kaydetti.
     Çelikkolun isteğine olumlu cevap vermesi üzerine eğitim aldığı merkezde eğitimci olarak göreve başladığını ifade eden Esin, biniciliğin kendisi için bir iş olmadığını, biniciliği her anından zevk alarak yaptığını kaydetti.
    
     -Beni çok seviyorlar, benim gibi olmak istiyorlar-
    
     Merkezde işe başlamasının ardından çocuk sitesinde kalan çocukların kendisinin yararlandığı imkanlardan faydalanması için girişimlerde bulunduğunu belirten Esin, Sitede kalan çocukların at biniciliği eğitimi almaları için hem kurumdaki hem de merkezdeki yetkililerle görüştüm. İsteğimin olumlu görülmesinin ardından yapılan eleme sonucu yetenekli 11 çocuk, merkezde at biniciliği eğitimi almaya başladı dedi.
     Yaklaşık 6 aydır çocuklara haftanın 3 günü 4er saat eğitim verdiğini anlatan Esin, okullar açıldığında sadece hafta sonu gelecek çocukların arasında çok yeteneklilerinin bulunduğunu vurguladı.
     Kendisi ile aynı kaderi paylaşan çocukların at biniciliği çok sevdiğini dile getiren Esin, Dezavantajlı bir gruptan geliyorum, ancak bir şekilde kendimi yetiştirdim ve şimdi kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Benimle ortak şeyleri paylaşan çocukların da geleceğe daha güvenle bakmasını istiyorum. Bu nedenle bu eğitimleri çok önemli buluyorum diye konuştu.
     Çocukların her birinin okul eğitimini tamamladıktan sonra bir işe gireceğinin kesin olmadığına dikkati çeken Esin, at biniciliğinin en azından eğitim alan ve bu alanda kendisini yetiştirmek isteyen çocuklar için iyi bir meslek alternatifi olabileceğini kaydetti.
     Eğitim verdiği çocukların kendisini bir eğitici değil, abla olarak gördüğünü anlatan Esin, Bana Dilara abla diyorlar. Beni çok seviyorlar, benim gibi olmak istiyorlar. Ben de onları çok seviyorum. Onları kardeşim olarak görüyorum. İsteğim onların da kendi ayakları üzerinde durabilmesi, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmesi dedi.
     Antalya Zübeyde Hanım Çocuk Sitesinde kalan ve at biniciliği eğitimi alan 12 yaşındaki Cem Bilgiç de yaklaşık 6 aydır at bindiğini, bundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
     Dilara ablasının kendisine çok iyi eğitim verdiğini belirten Bilgiç, ileride Dilara ablası gibi at biniciliği eğitmeni ya da mühendis olmak istediğini söyledi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kendisiyle aynı kaderi paylaşan çocukların umudu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER