Kepez Belediyesi öğrencilere Trafik bilinci aşılıyor

Kepez Belediyesi öğrencilere Trafik bilinci aşılıyor


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi öğrencilere Trafik bilinci aşılıyor.
     Her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiği trafik kazalarının eğitimle çözüleceği gerçeğinden yola çıkan Kepez Belediyesi, örnek projelerinden biri olan Trafik Eğitim Parkında Antalyalı öğrencilere trafik bilincini aşılıyor.
     Yeşiltepe Mahallesinde 2,5 dönüm arazi üzerine kurulu olan Kepez Belediyesi Trafik Eğitim Parkında ilköğretim öğrencilerine, Antalya İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün katkılarıyla trafik kurallarıyla ilgili olarak teorik ve pratik eğitim veriliyor.
     Trafik Eğitim Parkına adım atan öğrencilere ilk olarak, parkta bulunan sosyal tesiste trafik kurallarının anlatıldığı bir çizgi film izlettirilerek, teorik eğitim veriliyor. Öğrenciler, izledikleri çizgi film sonrası İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlisi bir trafik polisi nezaretinde Trafik işaretlerinin yer aldığı park alanında, trafik kurallarını uygulamalı olarak yerinde öğreniyor.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeşiltepe Mahallesinde 2.5 dönüm alanda hizmet veren Trafik Eğitim Parkıyla çocuklara trafik bilincini aşıladıklarını söyledi.
     Her yıl binlerce insanın trafik kazaları nedeniyle hayatını kaybettiğini ve kazalar sonucu binlerce insanın sakatlandığını belirten Tütüncü, trafik bilincinin ancak eğitimle mümkün olabileceğine inandığını vurguladı.
     Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak çocuklara bu eğitimi, trafik kurallarının bir oyun halinde anlatıldığı Trafik Eğitim Parkında verdiklerini, burada eğitim gören ve trafik kurallarını küçük yaşta öğrenen çocukların, babalarının yada annelerinin trafikte yaptığı hataları da görüp onları uyarabildiklerini kaydetti.
     Parkın içerisinde akülü araçlar için eğitim pisti, sinyalizasyon, trafik işaretleri, çocuk oyun alanı ve trafik eğitiminin teorik olarak anlatıldığı sınıflar yer alıyor.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepez Belediyesi öğrencilere Trafik bilinci aşılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER