Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı -Kırklareli Valisi Yaman: -Eğitim, beşikten mezara kadar devam eder


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, eğitimin beşikten mezara kadar devam ettiğini bildirdi.
     Vali Yaman, Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Eğitim Danışma Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, bireylerin kendilerini sürekli yenilemesi ve değiştirmesi gerektiğini söyledi.
     Eğitim sürecinin hızlı şekilde yenilendiğini ifade eden Vali Yaman, şöyle devam etti:
     Kırklarelide yaklaşık 53 bin öğrenci, 3 bin öğretmen bulunmakta. Rakam küçük gibi olsa da nüfusumuza göre Türkiyede en fazla öğrenci sayısının olduğu bir il. Eğitim, beşikten mezara kadar devam eder. Evden dışarı çıktığınızda, bir televizyon açtığınızda yada bir eşya alındığında kullanma kılavuzu okunuyorsa burada da eğitiliyorsunuz. Eğitim her sektörümüzün içerisinde. Eğitim süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Okumak çok önemli. Kırklareli eğitime çok önem veren bir şehir. Kırklareli, Türkiyede eğitime en fazla önem veren illerin başında geliyor.
     Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise geleceği iyi görmek gerektiğini belirterek, Önümüzdeki fırsatları gördüğümüz gibi, tehdit ve sıkıntıları da görmeliyiz. Eğitimin kalitesini arttırmak için öğretmenlerin üzerlerine görevler düşüyor şeklinde konuştu.
     Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da Kırklarelinin sosyal, kültürel ve eğitim alanında başarılı bir il olduğunu kaydetti.
     Toplantıya okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci temsilcileri ile veliler katıldı.
    
     -Ben Sen Biriz, Hep Beraberiz projesi-
    
     Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen Ben Sen Biriz, Hep Beraberiz projesi kapsamında öğrencilere bilgi verildi.
     Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Vekili İbrahim Şahin, Atatürk Ortaokulunda yaptığı konuşmada, yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaşmak istediklerini söyledi.
     Eğitimde öğrencilerin zorbalıklar karşısında nasıl davranacaklarını bilmeleri ve kendilerini ifade edebilme yeteneğini geliştirmeleri amacıyla bilgi verildiğini belirten Şahin, öğrencilerin internet kullanımında çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
    
     -Mazot ve gübre desteklemeleri-
    
     Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce mazot ve gübre desteklemeleri askıya çıkarıldı.
     Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, listelerin köy muhtarlıklarında askıya çıkarıldığı belirtildi.
     Açıklamada, desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerin 19 Ocaka kadar Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.
    
     -Proje hazırlama eğitimi düzenlendi-
    
     Kırklarelide proje hazırlama eğitimi düzenlendi.
     Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Program Yönetim Birimi Başkanı Hasan Özer, KLÜ konferans salonunda proje hazırlama teknikleri konusunda bilgi verdi.
     Özer, proje hazırlamam kapasitesinin artırılması için çalıştıklarını belirtti.
    
     -Başkan Çağlayana ziyaret-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kırklarelide günlük yayımlanan Önadım gazetesinin imtiyaz sahibi Öznur Tüzün, Belediye Başkanı Cavit Çağlayanı ziyaret etti.
     Belediye binasında gerçekleşen ziyarette Çağlayan, çalışmalar hakkında Tüzüne bilgi verdi.
     Çağlayan, basına gereken önemi vermeye çalıştıklarını söyledi.
    
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER