Kırşehir PMYOda yeni eğitim

Kırşehir PMYOda yeni eğitim-öğretim dönemi başladı -Vali Özdemir Çakacak: (İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın) anlayışı ile yetişeceğinize inanıyoruz


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulunda (PMYO) 2012-2013 eğitim-öğretim yılı törenle başladı.
     Vali Özdemir Çakacak, okulun konferans salonunda düzenlenen törende, polis adaylarına çeşitli tavsiyelerde bulundu.
     Toplumların, huzur ve güveni sağlayacak bir teşkilata ihtiyacı olduğunu belirten Çakacak, geçmişten bugüne kadar kurulan her devletin, varlığını sürdürüp iç güvenliğini sağlayacak, kanunları uygulayacak ve uygulatacak kuvvetlere ihtiyaç duyduğunu söyledi.
     Vali Çakacak, devletlerin devamlılığının, öncelikle o devlette iç huzurun ve düzenin sağlanması ile mümkün olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     İnanıyorum ki, milletimizin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyerek, ülkemizin her tarafına dağılarak, gece gündüz demeden halkımızın dirlik ve düzeni, birlik ve beraberliği, huzur ve refahı için çalışacaksınız. Yine biliyoruz ki, her ne olursa olsun, halkımıza zarar vermeye çalışanlara, devletimizin bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceksiniz. Tüm öğrencilerimizin talip oldukları kutsal görevin önemini yakından bildiklerine inanıyorum. Kırşehir gibi, tarihimize yön veren Ahi Evran, Yunus Emre, Şeyh Edebali ve Hacı BektaşVeli gibi önceliği insan olan kültürlerin temsilcisi alperenlerin kentinde okumanın ayrıcalığı ile İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın anlayışı ile yetişeceğinize inanıyoruz.
     Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müslim Kılıçaslan da, geçen yıl mezun ettikleri 243 polisin ülkenin dört bir yanında hizmet verdiğini söyledi.
     Okul yönetimi olarak bundan gurur duyduklarını anlatan Kılıçaslan, Mezun olanların yerine bu yıl 269 öğrencimizi yerleştirdik. Ülkemizin değişik illerinden okulumuza gelen bu genç polis adaylarına öncelikle üç hafta boyunca yoğun bir programla hazırlama eğitimi verildi. Bu kapsamda kendilerini her yönüyle hazır hissetmeleri sağlandı. Bugün 230u ikinci sınıf olmak üzere, toplam 499 öğrenci ile eğitim öğretime başlıyoruz diye konuştu.
     Polis adaylarına ilk dersi Polis Akademisi Başkanlığı Enstitü Müdürü Prof. Dr. Turgut Göksu verdi.
     Törene, Kırşehir Garnizon Komutanı Albay Türker Yılmaz, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa İncebay ve polis okulu öğrencileri katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kırşehir PMYOda yeni eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER