Konyada 3 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili

Konyada 3 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili dava -Çocuğun, başına aldığı darbe sonucu geçirdiği kafa travmasına bağlı öldüğü, yargılanan anne ile sevgilisinin cezai ehliyetlerinin bulunduğu belirlendi


KONYA (A.A) - Konyada yatağına idrarını yaptığı ve kustuğu için başına tahtayla vurularak öldürüldüğü iddia edilen çocuğun, başına aldığı darbe sonucu geçirdiği kafa travmasına bağlı öldüğü belirlendi.
     Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu sanıklardan Fadimana T. katılmazken sevgilisi Koray K. hazır bulundu.
     Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumundan beklenen raporun geldiğini açıkladı. Rapora göre, sanıkların merdivenden düştüğünü iddia ettiği 3 yaşındaki Fırat Perkerin başına aldığı darbe sonucu geçirdiği kafa travmasına bağlı öldüğü belirtildi.
     Ayrıca her iki sanığın da cezai ehliyetinin bulunduğu açıklandı.
     Bunun üzerine söz alan Koray K, olayla ilgisinin olmadığını, hakkındaki iddiaların kendisini rencide ettiğini bildirdi. Koray K, sabit ikametgahı olduğunu ve kaçma şüphesinin bulunmadığını söyledi.
     Mahkeme heyeti, her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
    
     -Sanıkların bir önceki duruşmada verdiği ifade-
    
     Fadimana T. ifadesinde, birlikte yaşadığı Koray Kdan bir çocuğu olduğunu, önceki iki eşinden ise 3 çocuğu bulunduğunu belirterek, şunları söylemişti:
     Hayatını kaybeden oğlum Fırat, ikinci eşimden. Olay günü Koray K. ile sabahtan itibaren kavga etmeye başladık. Akşam Koray K. beni dövmeye başladı. Bu sırada Fırat, sese uyandı. Oğlum Anneme vurma dedi. Koray da Fırata sen de baban gibi pissin diyerek çamaşır makinesinin yanındaki sopayı aldı ve oğluma vurmaya başladı. Ben zaten uyuşturucunun etkisiyle sızmış kalmışım. Sabah kalktığımda oğlum yanımda mosmor olmuş. Koray, Çocuğu gömelim, başka bir yere kaçalım demeye başladı. Ben de çocuğumu öldürdün diyerek polisi aradım ve ambulansa haber verdim. Koray hem bana hem oğluma işkence yapıyordu. Beni de onu da ısırıyordu. Bir keresinde çay için kaynattığımız suyu oğlumun üzerine döktü ve demiri tenine bastı. Oğlumu ben öldürmedim, Koray öldürdü.
     Koray K. ise kendisini şöyle savunmuştu:
     Zaman zaman kavgamız olurdu. Olay günü işe gittim. Öğle saatlerinde Fadimana T, bana gelerek Fıratın durumunun kötü olduğunu söyledi. Kolonya alarak eve gittim. Sonra işe geri döndüm. Akşam üzeri Fadimana T, Fıratın durumunun ağırlaştığını söyleyince eve giderek, ambulans çağırdım. Bana Fıratın merdivenden düştüğünü söyledi. Bir ay önce Fadimana, Fıratı döverken komşulardan biri görmüş, bana söyledi. Son 10 gündür Fıratı babasına benzediği ve halıya pislediği için dövdüğünü biliyorum. Ben bir şey yapmadım.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Merkez Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesindeki evlerinde geçen yıl 31 Mayısta merdivenden düştüğü belirtilen 3 yaşındaki Fırat Perker, kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını kaybetmişti.
     Vücudunda morluklar ve yanmadan dolayı kabarıklar olduğu fark edilen çocuğun, annesi Fadimana T. ve birlikte yaşadığı sevgilisi Koray K. tutuklanmıştı.
    
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada 3 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER