Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -Türkiye, dünya turizminde hem genel sayısı itibarıyla hem de gelir itibarıyla ilk 10un içinde. Bir anlamda Türkiye, 100. yıl hedefini turizm alanında 90. yılında gerçekleştirmiş durumda -Sa


AMASYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye, dünya turizminde hem genel sayısı itibarıyla hem de gelir itibarıyla ilk 10un içinde. Bir anlamda Türkiye, 100. yıl hedefini turizm alanında 90. yılında gerçekleştirmiş durumda dedi.
     Çeşitli programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Amasyaya gelen Bakan Günay, Merzifon ilçesinde Akif Gülle Kültür Merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmasına, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başladı.
     Gazetecilik mesleğinin oldukça zor olduğunu vurgulayan Günay, gazetecilerin demokrasinin teminatı olduğunu kaydetti.
     Dün parlamentoda güzel bir gelişme olduğuna değinen Günay, Gazetecilerin yıpranma tazminatı daha önceki yıllarda vardı. Daha sonra bir değişikliğe uğradı. Yeniden parlamentomuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bir yasa çerçevesinde onların yıpranma tazminatını, haklarını yeniden kabul etmek konusunda bir adım attı diye konuştu.
    
     -Türkiyenin 100. yıl hedefleri-
    
     Türkiyeyi dünya turizminin, kültürünün bilinen bir ülkesi haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Günay, hedeflerinin, Cumhuriyetin 100. yılında, bundan 10 yıl sonra Türkiyeyi her alanda en öndeki 10 ülke arasına sokabilmek olduğunu aktardı.
     Turizm alanında ilk 10a girme hedefini bir anlamda başardıklarını anlatan Günay, şöyle devam etti:
     Türkiye, dünya turizminde hem genel sayısı itibarıyla hem de gelir itibarıyla ilk 10un içinde. Bir anlamda Türkiye, 100. yıl hedefini turizm alanında 90. yılında gerçekleştirmiş durumda. Ülkemize her yıl 30 milyondan fazla ziyaretçi geliyor. Bu yıl çeşitli krizler vardı, 32 milyonu yakaladık. 2011in üzerine bir yerde çıktık. 10 milyon Antalya, 9a doğru İstanbul. Yani bunun 20 milyonu İstanbul ve Antalyaya geliyor. 10 küsur milyonu da Anadoluya kalıyor. İstiyoruz ki Anadoluya gelecek sayı da artsın. Anadoluya gelenler soframızı görsünler, türkülerimizi, el sanatlarımızın güzelliğini ve eserlerimizi, şehirlerimizin güzelliğini görsünler ve bundan tat alsınlar.
     Bu heyecanlarını paylaşan vali ve belediye başkanlarının kendilerine en büyük katkıyı sağladığını belirten Günay, milletin kazancını, milletin gelirini, vergisini yine millete dönüştürmeye çalıştıklarını vurguladı.
     Bakan Günay, konuşmasının ardından diğer protokol üyeleriyle kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdi.
    
     -Hiçbir görev kimsenin mülkü değil-
    
     Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yurda dönüşü sırasında kabine değişikliği konusunda her an her şey olabilir beyanı var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:
     Her an her şey olabilir. Arkadaşlar, hepimiz görevlerimizi yapıyoruz. Hiçbir görev kimsenin mülkü değil. Nihayet millet adına bu görevleri yapıyoruz. Sayın Başbakan kimle çalışmak isterse kendi takdirleridir. Ne zaman değişiklik isterse sayın Cumhurbaşkanımız ile mutabakat ile bunu gerçekleştirirler. Biz, bize emanet edildiği müddetçe görevi, emaneti başımızın üstünde taşımaya çalışırız. Bizim işimiz budur. Bu soruların muhatabı da biz değiliz.
    
     Muhabir: Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER