Kumluca Belediyesi, TSE tarafından denetlendi

Kumluca Belediyesi, TSE tarafından denetlendi


ANTALYA (A.A) - 2007 yılında "TSE ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi belgesi" ve 2010 yılında alınan "TSE ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi belgesi" alan Kumluca Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) denetçileri tarafından denetlendi.
     TSE yetkilileri, Antalya Sistem Belgelendirme Müdürlüğü tarafından sistemin iyileştirilmesi yönünde ve her iki belgenin de yenilenmesi amacıyla Kumluca Belediyesinde denetimler gerçekleştirildi. Üç gün süren denetimde başkanlık, başkan yardımcıları, kalite yönetim sistemi temsilcisi, şikayet yönetim sistemi temsilcisi, Ar-Ge, imar ve şehircilik, yazı işleri, mali hizmetler, hal, su ve kanalizasyon, fen işleri, zabıta ve itfaiye müdürlükleri tetkik edildi.
     Denetimlerin sonunda yapılan değerlendirme toplantısında TSE Antalya Sistem Belgelendirme Müdürlüğü tetkik görevlisi Ümmihan Özbey Masır, halkla ilişkiler biriminde vatandaşlardan gelen şikayet, talep ve isteklere kalite sistemince belirlenen standartlara uygun olarak çözüm üretildiğinin görüldüğünü söyledi.
     Masır, diğer kurumlarda düzenledikleri eğitim programlarında Kumluca Belediyesini örnek gösterdiklerini belirtti.
     Kalite yönetim sistemini denetleyen TSE Antalya Sistem Belgelendirme Müdürlüğü Baş Tetkik Görevlisi Ahmet Eryurt ise Kumluca Belediyesine gerçekleştirdikleri denetimlerde kalite standartlarını önemsemiş, hizmet kalitesini sürekli arttırdığını gördüklerini, her iki belgelenin de yenilenmesi konusunda olumlu görüş bildireceklerini kaydetti.
     Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da belediye olarak kalite standartlarına uygun bir işleyişi doğru şekilde devam ettirmeyi prensip edindiklerini, bunun da yapılan denetimlerle tasdik edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
     Çetinkaya, şöyle konuştu:
     "TSE ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi ve TSE ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi belgeleri bünyesinde yaptığımız hizmetlerin bir dış gözden bakılarak tetkik edilmesi, kurumumuzda yapılan hizmet ve işleyişin sisteme bağlı olarak eksiklik ya da fazlalıklarının kontrolü gerçekleştirildi. Yapılan tetkikler sayesinde kalite sistemine uygun işleyişimiz ve sistemin iyileştirilmesiyle sürekliliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Birimlerimizin bu yöndeki sorumluluklarının bilincinde olduğunu da gözlemedik. Tüm personelimizi hassasiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum."
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumluca Belediyesi, TSE tarafından denetlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER