Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, hayvan pazarında denetimlerini arttırdı


ERZİNCAN (A.A) - Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, canlı hayvan pazarında denetimlerini arttırdı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağın da katıldığı denetimde, satıcılar ve alıcılar çeşitli konularda uyarıldı. Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, sevk raporu olmayan ve kulak küpesi bulunmayan hayvanların pazara girmesine izin vermedi.
     Sıkı pazarlıkların yaşandığı pazarda, hareketlilik göze çarptı. Karadağ, yaptığı açıklamada, besicilerin aylardır besledikleri kurbanlıkları bayram öncesi satmak üzere pazara geldiklerini söyledi.
     Müdürlük olarak herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Karadağ, Erzincan Valiliğinin koordinasyonunda ilgili kurumların bir araya gelmesiyle, alınacak önlemler daha öncesinde kararlaştırılmıştı. Biz de müdürlük olarak gerekli tedbirleri almış durumdayız. Bayram öncesi ve bayram süresinde mobil ekiplerimiz hem denetimlerini sürdürecek hem de vatandaşlarımıza yardımcı olacaklar. Görevli ekiplerimiz her gün hazır durumda bulunacak. Önümüzdeki günlerde bu hareketliliğin ve kurbanlık satışlarının daha da artmasını bekliyoruz diye konuştu.
     Vatandaşların, kurbanlık hayvan satın alırken birçok hususa dikkat etmesi gerektiğini belirten Karadağ, Özellikle kulak küpesi olmayan, dış görünümü sağlıklı görünmeyen, yaralı, gebe, gözlerinde yaşarma, ağızda salya bulunan, vücut ısısı yüksek olan hayvanlardan uzak durmaları ve bu tür hayvanları kurbanlık olarak satın almamaları gerekir dedi.
     Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise Kurban Bayramı öncesinde yaklaşık 6 bin büyükbaş ve 40 bin küçükbaş hayvanın büyük şehirlere sevk edildiği belirtildi.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER