Kütahyada Termal Kent projesi tanıtıldı

Kütahyada Termal Kent projesi tanıtıldı -Belediye Başkanı İça: Yoncalıda tedavi amaçlı 5 milyon metrekare alanda yeni serbest sağlık bölgesi olmaya aday dev bir projenin startını verdik


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Yoncalı Kaplıcalarında 5 milyon metrekare alanda tedavi amaçlı, yeni serbest sağlık bölgesi olmaya aday dev bir projeye başladıklarını söyledi.
     İça, Termal Kent projesinin tanıtılması amacıyla Yoncalı Kaplıcalarında bir termal otelde düzenlenen toplantıda, il merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Yoncalıda 5 milyon metrekare alanda termal kent kuracaklarını bildirdi.
     Bu projenin, belediyenin vizyon projelerinden biri olduğunu belirten İça, şöyle konuştu:
     Yoncalının kaderini değiştirecek bu projede, geriatri rehabilitasyon merkezi, kardiyak rehabilitasyon merkezi, spor sakatlanmaları ve ortopedik rehabilitasyon merkezi, ortak kür merkezi, yapay göl ve su kayağı alanı, kapalı ve açık aqua park ile termal merkezi, 20 bin yatak kapasiteli turizm tesis alanları, aile pansiyonları ve tatil köyleri, kongre merkezi, Enne Baraj Gölü çevresinde teras evleri, su sporları tesisi, yamaç paraşütü alanı, golf alanları ve teleferik bulunuyor. Proje kendi içinde çevre düzenlemesi, kentsel dönüşüm alanları ve geniş yollarla Türkiyede örnek gösterilebilecek niteliklere sahip. Yoncalı, kemik ve diş hastalıkları için florca zengin, içilebilecek nitelikte zengin sulara sahip. Yoncalının bir başka özelliği, metasilikat asidi ve selenyum açısından zengin bir suya sahip olduğu için cilt rahatsızlıklarında ve romatizmal rahatsızlıklarda tedavi edici üstün özellikleri barındırmasıdır.
     İça, Yoncalı bölgesini yurt içi ve yurt dışında tanıtmaya çalışacaklarını anlatarak, burasının gerçek bir termal turizm bölgesi olacağını ifade etti.
    
     -Tesisler, termik santralin atık ısısıyla ısıtılacak-
    
     Kütahyanın tarih, kültür, termal ve doğa turizminde birinci öncelikli stratejik bir il olduğuna dikkati çekerek, Yoncalıda tedavi amaçlı 5 milyon metrekare alanda yeni serbest sağlık bölgesi olmaya aday dev bir projenin startını verdik dedi.
     İça, proje kapsamında yapılacak tesislerin ısıtılmasında, Seyitömer Termik Santralinin atık ısısından yararlanacakları bilgisini vererek, eski Kamyon Garajı, Vefa Mahallesi ve Yeşilay Tesislerinin bulunduğu Çevre Yolunda, Yoncalıdan getirilecek termal sularla kurulacak şehir otellerine ilişkin projeler ürettiklerini ve bunların altyapısı için Japon Jaika kredisi almak üzere girişimlerde bulunup 18 milyon lirada anlaşarak imza aşamasına geldiklerini belirtti.
     İlkbahar mevsiminde arazilerdeki mülkiyet sorunlarının kesinleşmesinden sonra arsa dağıtımlarına başlayacaklarını bildiren İça, projelerin hayata geçirilmesiyle Yoncalının birkaç yıl içinde gerçek bir termal turizm cennetine dönüşeceğini sözlerine ekledi.
     Otelin Genel Müdürü Mehmet Başaran da Yoncalıdaki en büyük talihsizliklerden birinin, tanıtım eksikliği olduğunu dile getirdi.
     Yoncalının suyunun gerçek bir elmas değerinde olduğunu kaydeden Başaran, Yoncalı bugüne kadar küçük bir mezra gibi kenarda kalmış. Ancak bundan sonra burası çok farklı olacak diye konuştu.
     Toplantıda, Kütahya Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık ve İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü hazır bulundu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada Termal Kent projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER