Kütahyada asayiş

Kütahyada asayiş -Hamile kadının, eşi tarafından darbedildiği iddiası


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, eşi tarafından darbedildiği ileri sürülen hamile kadın hakkında 30 günlük tedbir kararı verildi.
     İddiaya göre, 3 aylık hamile olan N.A, eşi E.A. ile ekonomik sıkıntılar yüzünden yaşadığı geçimsizlik nedeniyle yaklaşık 10 gün önce annesinin Yıldırım Beyazıt Mahallesindeki evinde kalmaya başladı.
     Alkollü olarak bu eve gelen E.A, N.Ayı başından yumrukla darbetti. Daha sonra N.A, çocuğunu alarak dışarı çıktı ve polise başvurdu.
     Polis tarafından gözaltına alınan E.A, N.Anın korunmasına ilişkin 30 gün süreyle tedbir kararı verilmesinin ardından serbest bırakıldı.
    
     -Kablo hırsızlığı iddiası
    
     Kütahyada iki köyden toplam 90 metre kablonun çalındığı iddia edildi.
     Alınan bilgiye göre, A.B. ve M.A, merkeze bağlı Yenice köyünden geçen bir telekomünikasyon firmasına ait kabloları keserken jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Bu kişilerin aracında, 76 metre bakır kablo ele geçirildi. Şüpheliler, sevk edildikleri adliyede mahkemece tutuklandı.
     Merkeze bağlı Doğalar köyünde ise iki GSM firmasına ait verici istasyonlarına enerji sağlayan 14 metre elektrik kablosunun çalındığı tespit edilerek, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için jandarma tarafından çalışma başlatıldı.
    
     -Tavşanlıda kömür hırsızlığı iddiası
    
     Tavşanlı ilçesinde, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesine ait sahadan kömür çaldığı iddia edilen M.C, gözaltına alındı.
     İddiaya göre, müessesenin 4 özel güvenlik görevlisi, M.Cyi, ilçeye bağlı Tunçbilek beldesindeki sahadan izinsiz topladığı yaklaşık 300 kilogram kömürü kendisine ait 3 ata yüklerken gördü. M.C, cebinden çıkardığı çakıyla görevlileri korkutarak kaçtı.
     Jandarma ekipleri, atlarla kaçan M.Cyi, Demirbilek Mahallesinde gözaltına aldı.
     M.C, savcılık talimatıyla ifadesine başvurulduktan sonra jandarma tarafından serbest bırakıldı. Kömürler ise müessese görevlilerine teslim edildi.
    
     -Simavda küçükbaş hayvan hırsızlığı iddiası
    
     Simav ilçesinde bir ağıldan 11 kuzunun çalındığı iddia edildi.
     Alınan bilgiye göre, jandarmaya başvuran C.T, ilçeye bağlı Gökçeler köyündeki ağılından 9u dişi, 2si erkek olmak üzere toplam 11 kuzunun çalındığını ileri sürdü.
     Jandarma, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
    
     -Tavşanlıda araçlara taşlarla saldırıldığı iddiası
    
     Tavşanlı ilçesinde, iki otomobil ve bir iş makinesine taşlarla saldıran köylülerin, bu araçlardaki 3 kişiyi yaraladığı iddia edildi.
     İddiaya göre, ilçeye bağlı Şahin köyünde yaşayan çoğunluğu kadın yaklaşık 20 kişi, kiremit üretiminde kullanılan Hazineye ait, köyün mülki sınırları içinde bulunan ormanlık alandan toprak alınmasını engellemek için toplandı.
     Bu kişiler, toprak almak için köye gelenlerin bulunduğu şirkete ait iki otomobil ve bir iş makinesine taşlarla saldırdı. Araçlarının camlarının kırılması sonucu sürücüler M.M, M.Ş. ve şirket yetkilisi E.U, başlarından yaralandı.
     Yaralılar, sağlık ekiplerince kaldırıldıkları Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri tamamlanarak, taburcu edildi.
     Şüpheliler, ifadelerine başvurulmasının ardından savcılık talimatıyla jandarma tarafından serbest bırakıldı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER