Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -DPÜ Şaphane Meslek Yüksekokulu akademik yıl açılışı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulunda, 2012-2013 akademi yılının başlaması dolayısıyla tören yapıldı.
     Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Soner Akkoç, törende, bini aşan öğrenci sayısı, Dikey Geçiş Sınavında oluşan üstün başarı, akademik ve idari personelin nitelikleri, mesleki, sosyal, sportif, kültürel aktivitelerin zenginliği ve çağın gereklerine uygun öğretim anlayışıyla yollarına devam ettiklerini bildirdi.
     Sahip oldukları fiziki ve teknik imkanların, birçok Avrupa ülkesine eş değer olduğunu belirten Doç. Dr. Akkoç, bu imkanların sağlanmasında katkıları bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve ilçe halkına teşekkür etti.
     Doç. Dr. Akkoç, şöyle konuştu:
     Sevgili öğrenci arkadaşlarım. Türkiye küresel bir aktör olma yolunda hızla ilerlemektedir. Ülkemizin bu ilerleyişine katkı sunabilmeniz için öncelikle yüksekokulumuzun imkanlarını en iyi şekilde değerlendirerek her geçen gün kendinize yeni bir şey katmalı, başarılı birer öğrenci olmalısınız. Demokrasiyi özümsemeli, düşüncelerinizi özgürce ifade edebilmeli ve başkalarının düşüncesine de saygılı olmalısınız. Her yıl yeni bir heyecanla başlayan öğretim döneminin size başarılar getirmesini diliyorum.
     Tören, DPÜ Şaphane Meslek Yüksekokulu Tarih Okutmanı Yılmaz Çetiner tarafından Osmanlı Devletinin Son Döneminde Demokratikleşme Çabaları ve Cumhuriyetin İlanı konulu açılış dersinin verilmesi ve müzik dinletisi sunulmasıyla sona erdi.
    
     -DPÜ Domaniç Meslek Yüksekokulunda konferans
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, Çince ve Hintçe öğrenenlerin işsiz kalmayacağını öne sürdü.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Turan, DPÜ Domaniç Meslek Yüksekokulunda verdiği Dünya Değişiyor konulu konferansta, okullarda Fransızca, Almanca gibi diller yerine Çince ve Hintçe öğretilmesi gerektiğini savundu.
     Dünyada Çin ve Hindistanın nüfus itibariyle önemli bir potansiyel olduğunu ve ticaretin bu ülkelere yönelik geliştirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Turan, şunları kaydetti:
     Okullarda öğretilen İngilizce dışındaki Almanca ve Fransızca dersleri artık bir anlam ifade etmiyor ve kaldırılması gerekiyor. Çin ve Hindistan, gelişen ekonomileri ve nüfus yoğunluğundan dolayı önemli bir pazar. Okullarda Çince ve Hintçe öğretilmesini öneriyorum. Çince ve Hintçe öğrenen, işsiz kalmaz.
     Öğrencilerin hayatta ve okulda başarılı olması için gerekli olan bazı başarı faktörleri var. Başarılı olmak için başarılı olmayı istemek gerek. Kişinin istediği, sevdiği işi yapması halinde başarılı olabilir.
     Konferansa, Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, DPÜ Domaniç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı, daire amirleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER