Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -KÜGİAD üyelerine bilgilendirme toplantısı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği (KÜGİAD) üyelerine, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgi verildi.
     Dernekten yapılan yazılı açıklamada, oda üyeleri, bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, medikal firması görevlilerince İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun yükümlülükleri hakkında bilgilendirildiği belirtildi.
     Toplantıda, Ege ve Akdeniz Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) Başkanı Ahmet Volkan Turgut ile KÜGİAD Başkanı Mithat Delenin de hazır bulunduğu duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Delen, derneğin 20inci yılı kapsamında düzenleyecekleri etkinliklere hız verdiklerini ve bu bağlamda üyelere yönelik eğitim semineri gerçekleştirdiklerini söyledi. İş Güvenliği Uzmanı Ahmet Özkan tarafından yapılan sunumla üyeler, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun yükümlülükleri hakkında bilgi sahibi oldu. Özkan, avukatların en kolay iş kazası davalarını kazandıklarını, ilgili yasanın ya donanımlı bir personeli ya da bu iş için yetki verdiği firmalarla çalışmayı şart koştuğunu ifade etti. Toplantı sonunda Delen, katkılarından dolayı Özkana plaket takdim etti.
    
     -Kazım Karabekirin kızı, Domaniçte konferans verecek
    
     Kurtuluş Savaşı komutanlarından Kazım Karabekirin kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulunda 14 Martta konferans verecek.
     DPÜ Domaniç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı, yaptığı yazılı açıklamada, konferansın 14 Martta saat 14.30da DPÜ Domaniç Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Konferans Salonunda başlayacağını bildirdi.
     Konferansın, Çanakkaleden Cumhuriyete Kazım Karabekir başlığıyla gerçekleştirileceğini duyuran Doç. Dr. Arıcı, şunları kaydetti:
     Öğrencilere tarih şuuru kazandırmak amacıyla bir konferans düzenledik. Kurtuluş Savaşının kahramanlarından ve komutanlarından Kazım Karabekiri, mücadelesini, vatan, millet aşkını, kızı ve aynı zamanda Kazım Karabekir Vakfının kurucusu Timsal Karabekir Yıldırandan dinleyeceğiz. Konferansımız herkese açıktır. Domaniç halkımızı ve ilgi duyan herkesi konferansımıza bekliyoruz.
    
     -İmam Hatip Lisesi öğrencileri Hisarcıkta yarıştı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahyada faaliyet gösteren İmam Hatip Liselerinin öğrencileri arasında düzenlenen hafızlık, ezanı güzel okuma ve Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmaları, Hisarcık ilçesinde yapıldı.
     Belediye Düğün Salonundaki yarışmalara, Kütahya, Akşemseddin, Simav, Gediz, Tavşanlı, Emet Anadolu imam hatip liselerinin yanı sıra Evliya Çelebi, Domaniç, Hisarcık imam hatip liselerinden öğrenciler katıldı.
     Hisarcık Müftüsü Mehmet Ceyhan başkanlığındaki 10 kişilik jüri heyetinin açıkladığı sonuçlara göre, hafızlıkta Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesinden Aydın Çelik birinci, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mazlum Güler ikinci, Hisarcık İmam Hatip Lisesinden İsmail Baş üçüncü oldu.
     Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında birinciliği Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hasan Takak, ikinciliği Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesinden Recep Göner, üçüncülüğü Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Selman Kızmaz elde etti.
     Ezanı güzel okuma yarışmasında ise Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Oğuzhan Daşkın birinci, Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesinden Sinan Başer ikinci, Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesinden Oğuzhan Çetin üçüncü sırada yer aldı.
     Kategorilerinde birinci olanlara birer diz üstü bilgisayar, küçük altın, kitap seti, Kuran-ı Kerim, İslam ilmihali, Kurandan Öğütler kitabı, Hisarcık İmam Hatip Lisesi logolu bardak, ikincilere birer tablet bilgisayar, küçük altın, kitap seti, Hisarcık İmam Hatip Lisesi logolu bardak, üçüncülere birer dijital fotoğraf makinesi, küçük altın, kitap seti, Hisarcık İmam Hatip Lisesi logolu bardak, diğer katılımcılara ise birer küçük altın, kitap seti, Hisarcık İmam Hatip Lisesi logolu bardak hediye edildi.
     Birinciliği kazanan öğrenciler, 11er ilden birincilerin katılımıyla Afyonkarahisarda yapılacak ezanı güzel okuma ve hafızlık yarışmaları ile Antalyanın Alanya ilçesinde gerçekleştirilecek Kuran-ı Kerim okuma yarışmasına katılacak. Bölge birinciliğini elde edecek öğrenciler de 2 Haziranda Düzce ile Diyarbakır illerinde düzenlenecek yarışmalarda mücadele edecek.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER