Kütahya ve Tavşanlıda demiryolu çalışmaları

Kütahya ve Tavşanlıda demiryolu çalışmaları -AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: Kütahya-Balıkesir (Gökçedağ-Nusrat) arasında demiryolu hat yenileme çalışmaları 1 Nisanda başlayıp 17 Ekimde bitecek ve 17 Ekimden itibaren yolcu t


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya-Balıkesir (Gökçedağ-Nusrat) arasında demiryolu hat yenileme çalışmalarının 1 Nisanda başlayıp 17 Ekimde biteceğini ve 17 Ekimden itibaren yolcu taşımacılığına başlanacağını bildirdi.
     Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, Kütahyada demiryollarının iyileştirilmesine ilişkin çalışmaları yakından izlediklerini belirtti.
     Kütahya-Balıkesir (Gökçedağ-Nusrat) arasında demiryolu hat yenileme çalışmaları 1 Nisanda başlayıp 17 Ekimde bitecek ve 17 Ekimden itibaren yolcu taşımacılığına başlanacak ifadesini kullanan Kinay, Kütahya Garındaki üst geçide asansör projesi için gerekli çalışmaların başlatıldığı ve proje tamamlandığında engelli ve yaşlıların gara daha rahat ulaşabileceği bilgisini verdi.
    
     -Tavşanlıya Akaryakıt İkmal İstasyonu-
    
     AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu da yazılı açıklamasında, Tavşanlı ilçesinde tren istasyonu alanında Akaryakıt İkmal İstasyonu oluşturulacağını ifade etti.
     Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ağında bulunan Tavşanlı Tren İstasyonunun çok önemli bir konuma sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Gerek sanayi gerekse ısınma amaçlı kullanılmak üzere maden sahalarımızdan çıkarılan kömürler, bu istasyonumuzdan yurdun dört bir yanına gönderilmektedir. Nakliye istasyonu olması yanında yolcu taşıma trenlerinin de geçiş güzergahında bulunmasından dolayı istasyonumuzda tren hareketliliği oldukça fazladır. Eskişehir-Balıkesir hattında yaşanan yolcu hareketliliği, istasyonumuzun önemini daha da artırmaktadır. Bu önemli istasyonumuzda bulunan Depo Müdürlüğünün yanına Akaryakıt İkmal İstasyonu kuruluyor. Uzun sefer güzergahında bulunan istasyonumuzda trenlerin ihtiyaç duyduğu akaryakıt artık Tavşanlıdaki istasyondan da karşılanabilecek.
     Kavuncu, Tavşanlıdaki Depo Müdürlüğünün Afyonkarahisara taşınacağı yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını, burada görevli personelin ve kamuoyunun endişelerinin yersiz olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya ve Tavşanlıda demiryolu çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER