Lösemi hastası Emine için birlik oldular

Lösemi hastası Emine için birlik oldular -Diyarbakırda bir süre önce Lösemi hastası olan Birlik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Emine Alkanın arkadaşları ve öğretmenleri, moralini yüksek tutmak için adeta seferber oldu -İz


DİYARBAKIR (A.A) - Meral Özdemir - Diyarbakır Birlik Anadolu Lisesinin öğretmen ve öğrencileri, bir süre önce lösemi hastası olan 9. sınıf öğrencisi Emine Alkanın (15) moralini yüksek tutmak için adeta seferber oldu.
     Bağlar ilçesindeki Birlik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden Emine Alkan, aralık ayında yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle ailesiyle başvurduğu Diyarbakır Devlet Hastanesinde, yapılan tetkiklerin ardından lösemi tanısı konuldu. Okulun gözde ve başarılı öğrencilerinden Alkan, daha sonra İzmirdeki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji-Hematoloji Servisine sevk edildi.
     Yaklaşık 2 aydır İzmirde tedavisi süren Emine Alkanın sınıfındaki arkadaşları ve öğretmenleri, moralini yüksek tutmak için olağanüstü bir çaba sergiliyor. Okul Müdürü Metin Abakay öncülüğünde, Müdür Yardımcısı Emir Özaydın, öğretmenlerden Mesut Atay ve Yasemin Yağmurun koordinasyonunda, ismi gibi birlik olup kenetlenen öğretmen ve öğrenciler, zaman zaman gönderdikleri mektuplarla, hediyelerle Eminenin hayata daha sıkı sarılması için destek veriyor.
     Çok sevdikleri arkadaşlarının hastalığını yenip bir an önce aralarına dönmesi için okulda kermes düzenleyecek olan öğrenciler, elleriyle hazırladıkları davetiyeleri, velilere, ilçe esnafına ve kurumlara dağıttı. Öğrenciler ayrıca kermeste, duygularını aktaracakları defteri de daha sonra Emineye ulaştıracak.
    
     -Akıllı tahta ile sınıfla buluştu-
    
     Okul Müdürü Metin Abakay AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lösemiye yakalanan Emine Alkanın okulun en başarılı üç öğrencisinden biri olduğunu ifade ederek, hastalığını öğrendikten sonra öğrencisinin durumunu sürekli takip ettiklerini söyledi.
     Hastalıkta maddi desteğin yanında, manevi desteğin de çok daha önemli olduğunu ifade eden Abakay, şöyle konuştu:
     Eminenin moral ve motivasyonunu yükseltmek, psikolojik destek vermek için okulumuzdaki akıllı tahta vasıtasıyla internet üzerinden, tedavi gördüğü hastane odasından bilgisayarı aracılığıyla sınıfıyla buluşturarak sürpriz yaptık. Bu sırada duygusal anlar yaşandı. Öğrencimiz çok mutlu oldu. Daha sonra öğrenci ve öğretmenlerimizin önerileriyle, sınıfındaki arkadaşları çocuğumuza mektup yazmaya başladı. Öğrencimize moral vereceği düşüncesiyle yazılan mektuplar ile kendi aramızda topladığımız bir miktar para ve oyuncak gibi ilgisini çekebilecek eşyalar ve bir onur belgesi gönderdik. Bütün bunları Müdür Yardımcımız Emir Özaydın vasıtasıyla hastanede teslim ettik.
    
     -Kermes için okulun koridoru boyandı-
    
     Abakay, okuldaki birlik ve dayanışmayı artırmak, Emineye de moral vermek amacıyla yarın okulda öğrencilerin evlerinde yaptıkları yiyeceklerle saat 11.00de kermes düzenleyeceklerini anlattı.
     Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, civardaki taksicimiz, bakkalımız, tüm esnafımız, velilerimiz, komşu okullarımız ve kurumlarımızdan herkesi kermeste görmek istiyoruz diyen Abakay, Elimizden ne gelirse. Belki bu girişim ileride daha büyük organizasyonlar için bir umut ışığı olacaktır. Belki öğrencimizin maddi sıkıntısını gidermeyecek ama yanında olduğumuzu hissedecek. Okulumuzun adı gibi öğrencimizle, öğretmenimizle, velilerimizle birlik içinde öğrencimize moral motivasyon vermek için yola çıktık ifadelerini kullandı.
     Abakay, kermesi özellikle Eminenin sınıfının bulunduğu koridorda yapacaklarını, bu amaçla misafirlerini daha iyi ağırlamak için koridoru Müdür Yardımcısı Özaydın ve öğrenciler tarafından boyadığını belirtti.
    
     -Hastalığını yeneceğini biliyorum-
    
     Özaydın da 15 yaşındaki gencecik bir fidanı tekrar hayata katmak için tüm Diyarbakırlıları kermese davet ederek, Hiç bir şey satın almasalar bile gelsinler çayımızı içsinler. Yanımızda olsunlar. Yaptığımız bütün bu faaliyetleri videoya çekeceğiz. Sonra bunu Emineye izlettireceğiz. Eminenin hayata bir adım daha sarılması için onun yanında olduğumuzu bilmesini istiyoruz dedi.
     Öğretmenlerden Mesut Atay da söz konusu hastalıkta moralin çok önemli olduğunu ifade ederek, Emineye moral olma adına mesaj vermek isteyen herkes Emineye mesaj yazacak. Kermesteki temel amacımız Eminenin yanında olduğumuzu hissettirmek ve belki birazda ekonomik olarak katkı sağlamak diye konuştu.
     Gözyaşları içinde güçlükle konuşan Eminenin sınıf arkadaşı Betül Şimşek ise Eminenin hayat dolu, çalışkan, güçlü ve başarılı olduğunu belirterek, Onun hastalığını yeneceğini biliyorum şeklinde duygularını ifade etti.
     Sıra arkadaşı Zelal Demir ise, arkadaşının hastalığını yenmesi dileğinde bulundu.
     Bu arada Eminenin sınıf arkadaşları sınıfın duvarlarına sevgilerini dile getirdikleri afişlerle süsledi. 10 sınıf öğrencisi Ahmet Altunç ise Eminenin sevdiği türküleri seslendirdi.
     İzmirde kızına refakat eden 7 çocuk annesi anne Hatun Alkan da, 2 aydır hastanede bulunduklarını hastalık tanısıyla adeta şok yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     Diyarbakırda yapılan tahliller sonucu kızımın Lösemi olduğunu söylediler. Şok olduk. Sonra İzmire sevk ettiler. Babası geçici işlerde çalışıyor. Yeşil kartımız var. Kızımın amcası, dayısı yardım ediyor. Biraz öğretmenleri de bize para gönderdiler. İlaçlarımızı şimdi borçla alıyoruz. Sonra ne kadar borcumuz çıkacak bilmiyorum. Bazen kendi cebimizden ilacı alıyoruz. Taburcu olunca Allahın izniyle borcumuzu öderiz. Yeter ki kızım iyileşsin. Ben dilenmeye razıyım. Ailece perişan olduk. Darmadağın olduk. Allah büyüktür. Kızım iyileşsin başka da bir şey istemiyorum.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Lösemi hastası Emine için birlik oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER