Maçın ardından

Maçın ardından -Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Bulak: -Kupa maçlarında gençlerin üzerine çok yük bindi -Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: -Hak ettiğimiz bir galibiyet elde ettik -Bu maçlardan daha iyi oynayabilec


MERSİN (A.A) - Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubunda Trabzonspora 2-0 mağlup olan Mersin İdman Yurdunun teknik direktörü Giray Bulak, kupa maçlarında genç oyuncularının üzerine çok yük bindiğini söyledi.
     Bulak, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, değişik kadrolarla 3 kupa maçında oynadıklarını belirtti.
     Bu maçlar sırasında oyuncular hakkında önemli mesajlar aldığını ifade eden Bulak, İkinci yarıdaki puan mücadelesinde bize kimler katkı sağlar, kimler daha az katkı sağlar bunların tespitlerini yapmış olduk. Yine 3 maçımız var. Belki yine bu arkadaşlarımızla beraber oynayacağız. Bu maçlar hem onları geliştirecek hem de bize katılma sürelerini kısaltacak, katkı sağlamalarına olanak verecek diye konuştu.
     Çok değişik bir ekip oluşturduklarını dile getiren Bulak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Çok zor yenilen bir takım oluşturacağız, oluşturuyoruz. Katılamayan, yetiştiremediğimiz arkadaşlarımız var ve sakatlarımız mevcut. Onlar da bir an evvel yanımıza gelecekler. Farklı bir kadro olacağız. Kupa maçlarında gençlerin üzerine çok yük bindi. 6 stoperimiz sakat. Antalyaspor, Eskişehirspor ve bu maçta beklerimizi, stoper yaparak oynattık. Dolayısıyla büyük sıkıntı yaşadık. Ama çok da cesur oynadık. Burhanın ve Erenin 2 pozisyonu var. Eğer bunları değerlendirebilseydik, Trabzonspor zorlanabilirdi. Genç arkadaşlar, hem centilmence oynadı hem de kendilerini ortaya koydular. Bizim işimiz ligde. Onun için tamamen odaklanmamız o tarafa olacak.
     Bulak, Şenol Güneş ile aralarında kırgınlık olup olmadığı yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:
     Bizim aramızda kırgınlık olmaz. Ayrılıkta da kırgınlık olmaz. Ayrılıklar, kararlı insanların işidir. Ben de her konuda kararlı insanımdır. Kırılmıştır, doğru. Benimle çalışmayı çok arzu ediyordu. Ben de kendisiyle çalışmayı arzu ediyordum. Çok da katkı sağlayacak bir ortam oluşmadı. O bakımdan ayrıldım. Yoksa Mersin İdman Yurdundan gelen teklif sonrası ayrılmadım. Başka takımlardan da daha önce teklif geldi. Sonunun çok iyi bitmeyeceğini düşündüğümden dolayı ayrıldım. Kırılması ve darılması bir büyüğüm olarak normaldir. Ben kırgınlıklarımı ifade etmiyorum, söylemiyorum. Çok sır bir insanımdır, gizli bir insanımdır. Camiasını da çok koruyan bir insanımdır. O bakımdan ben konuşmamayı tercih ediyorum. Zaman her şeyi çok net gösterecektir.
     Futbolculardan Murat Ceylan ise maça iyi başladıklarını belirterek, Hedefimiz kupa değil. Daha çok ligde üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz. Bu anlamda bu maçlar bizim için iyi bir hazırlık oldu diye konuştu.
     Nurullah Kaya da ligde iyi performans göstermek istediklerini, bu yüzden kupada genellikle forma şansı bulamayan isimlere yer verildiğini ve bir an önce toparlanmaları gerektiğini kaydetti.
    
     -Trabzonspor cephesi-
    
     Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise kazanmaları gereken bir maçtan galibiyetle ayrıldıklarını söyledi.
     Maçın ilk yarısında konsantrasyon düşüklüğü yaşadıklarını ifade eden Güneş, şöyle konuştu:
     Hak ettiğimiz bir galibiyet elde ettik. Ama ilk yarı daha iyi oynayabilirdik. İkinci yarı rakibe daha az pozisyon vererek, kontrollü oynadık. Gol pozisyonları da bulduk. Gollerden biri duran toplardandı. Aslında daha net gol pozisyonları vardı. Ama gol atmak Mustafaya nasip oldu. Rakibimize de özellikle ilk yarıda zaman zaman pozisyon verdik. Aslında rakibin arkasına atacağımız toplarla daha fazla gol pozisyonu bulabilirdik. Fakat o konuda daha az pozisyon bulduk. Maçın geneline baktığımız zaman iyi olan takımın biziz diye düşünüyoruz. Bütün oyuncular emeklerini ortaya koydular, teşekkür ediyorum.
     Güneş, ligin ikinci yarısına hazır olup olmadıkları yönündeki soru üzerine, Bu maçlardan daha iyi oynayabileceğimizi ve oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Evet, iyiyiz. Rakiplerimizi 2 maçtır yeniyoruz ancak bu iki maçı değerlendirmek yerine daha iyi oynamaya çalışmamız gerekir. Daha zor maçlar oynayacağımızı düşünerek, tempomuzu artırmalıyız. Oyun yapımızı biraz daha yukarıya çekmek zorundayız. Bu anlamda bu maçları, hem hazırlık maçları hem de kupada avantaj yakalamak için önemli diye düşünüyorum değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Giray Bulaka kırgın mısınız--
    
     Güneş, ligin ilk yarısının son haftalarına kadar Trabzonsporda genel menajerlik görevini yürütürken, görevini bırakarak Mersin İdman Yurdunun teknik direktörlüğüne başlayan Giray Bulaka kırgın olup olmadığı yönündeki soruya, şu yanıtı verdi:
     Ben otelde kendisiyle bir araya geldim görüştüm ve başarı diledim. Gidişini doğru bulmadığımı zaten söyledim. Artık bunu daha fazla konuşmanın bir gereği yok. Şu an artık Mersin İdman Yurdunun hocası. Kendisine ve Mersin İdman Yurduna başarılar diliyorum. Mersin İdman Yurdunun defansta sıkıntıları var, sakatlıklar nedeniyle... Öyle görünüyor ki, iyi bir kadroları var. Umarım sahaya yansıtıp kendi yollarına giderler.
     Futbolculardan Aykut Aygün de ilk yarı zaman zaman rakiplerine verdikleri oyun kontrolünü ikinci yarı tamamen ellerine geçirdiklerini, kupada alınan sonuçların lig öncesinde kendilerini motive ettiğini söyledi.
     Zeki Yavru ise uzun bir kamp dönemi geçirdiklerini, takımda bazı şeylerin artık oturmaya başladığını göstermeye çalışacaklarını, son 2 kupa maçında alınan sonuçların da bunun bir ispatı olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar / Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER