Maden Kaymakamlığından başarılı öğrencilere yüzme kursu

Maden Kaymakamlığından başarılı öğrencilere yüzme kursu -İlçede maddi durumu iyi olmayan ve derslerinde başarılı olan öğrencilere, Maden Kaymakamlığının organizesinde Elazığda yüzme eğitimi veriliyor


ELAZIĞ (A.A) - Maden ilçesinde maddi durumu iyi olmayan ve derslerinde başarılı olan öğrencilere, kaymakamlığın organizesinde Elazığda yüzme eğitimi veriliyor.
     Maden Kaymakamlığının sportif faaliyetler kapsamında düzenlediği organizasyonla ilçedeki başarılı ve yetenekli öğrenciler, haftada iki gün minibüsle Elazığ Olimpik Yüzme Havuzuna getiriliyor. İlçede görev yapan beden eğitimi öğretmenlerinin nezaretinde hafta sonları havuzda yüzme eğitimi alan çocuklara, farklı stillerde yüzme öğretiliyor.
     Maden Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve onlara sporu sevdirmek için yüzme eğitimi vermeye karar verdiklerini söyledi.
     Çocukların amatörce de olsa bir sporla ilgilenmelerinin kendileri açısından çok faydalı olacağını ifade eden Taşçı, Biz onlara yüzmeyi öğretip bu yönde spor yapmalarına ve yeteneklerine göre isterlerse profesyonel seviyeye çıkmalarına yönelik imkan sunuyoruz. Umut vaat eden çok yetenekli öğrencileri seçip, ilçeyi, ili hatta ileriki zamanda Türkiyeyi temsil edecek seviyeye getirmek istiyoruz diye konuştu.
     Taşçı, ilçenin şehre mesafesinin uzak olması ve kış mevsimi nedeniyle ilk etapta 16 öğrenci belirlediklerini, havaların ısınmasıyla yeni etaplarda daha fazla öğrenciye yüzme eğitimi vereceklerini kaydetti.
     Kaymakam Taşçı, Çocuklar geliyor, yüzme öğreniyor, mutlu oluyor. Onlar mutlu oldukça biz de onlarla mutlu oluyoruz dedi.
     Yüzme eğitiminde çok iyi sonuçlar aldıklarını, çocukların iyi seviyede yüzme öğrendiklerini belirten Taşçı, Bu eğitimden aldığımız veriler ışığında binicilik, bisiklet, kayak, yüzme ve dalış konusunda öğrencilere hitap eden SODES projemiz var. Futbol da güzel bir spor ama çocuklarımız bunun dışındaki spor dallarını öğrenme, yapma imkanı bulacak diye konuştu.
     Eğitim kapsamında çocukların yüzme malzemesinden yemeğe kadar tüm masraflarının kaymakamlık ve yerel imkanlarla karşılandığını ifade eden Mehmet Emin Taşçı, şunları söyledi:
     Elazığ il merkezi bile yüzme havuzuna daha yeni kavuştu. Belki temelleri önceden atılmış ama biteli 2-3 yıl oldu. Bunu kendi imkanlarımızla ilçelerde yapmamız mümkün değil. Çoğu ilin belki bu şekilde yüzme havuzu bile yok. Biz devletin verdiği imkanlar ile yerel imkanları birleştirip bütçemiz elverdiği ölçüde bu güzel faaliyetleri yapmak, çocuklarımıza bir şeyler katmak istiyoruz.
     Kursa katılan 5. sınıf öğrencisi Serhat Altınsoy ise Kaymakam bey yememizi, içmemizi her şeyimizi karşılıyor. Sayesinde yüzmeyi öğrendik dedi.
     Okan Göçüm de arkadaşlarıyla yüzme öğrendiklerini belirterek, Artık hepimiz yüzme biliyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Yılmaz Kırtay / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Maden Kaymakamlığından başarılı öğrencilere yüzme kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER