Mahallenin nüfusu artınca elektrikle tanıştılar

Mahallenin nüfusu artınca elektrikle tanıştılar -Mersinin Tarsus ilçesine bağlı Keşli köyündeki mahalle sakinlerinin evlerine ilk kez elektrik girdi


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesine bağlı Keşli köyünün Üzümlü Mahallesinde vatandaşların evlerine ilk kez elektrik girdi.
     İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Keşli köyündeki 11 haneli ve 70 nüfuslu Üzümlü Mahallesi sakinleri, elektriğe kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Mahalle Muhtarı Ali Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyün üç mahallesinden biri olan Üzümlü Mahallesinde vatandaşların 33 yıldır elektriksiz yaşam sürdüğünü söyledi.
     Birçok kez müracaatta bulunmalarına karşın mahalleye yeterli hane ve nüfus olmadığı gerekçesiyle elektrik verilmediğini ifade eden Eker, mahalledeki hane sayısının 10u ve nüfusun 50nin üzerine çıkmasının ardından taleplerinin kabul edildiğini belirtti.
     Mahalle nüfusunun artması üzerine elektriğe kavuştuklarını anlatan Eker, şunları kaydetti:
     Yıllarca elektriklerin bağlanması için uğraştık fakat sonuç alamadık. Elektrik şirketi yetkilileri hane sayısının az olması nedeniyle elektrik mahalleye elektrik verilemeyeceğini söyledi. Elektrik bağlanabilmesi için en az 10 hane ve 50 kişilik nüfus olması gerektiği belirtildi. Hane sayısı ve nüfusumuz artınca elektriğe kavuştuk.
     Mahalle sakinlerinden Gülsüm Uyar da elektriğe kavuştukları için sevinçli olduklarını dile getirerek, Allah devlet büyüklerimizden razı olsun. Elektriğimizi bağladılar. Şimdi çok mutluyuz. Çocuklarımız gaz lambası ve lüks ışığı altında ders çalışıyorlardı. Artık elektrikle çalışacaklar. Dizi film izlemek için diğer mahallerdeki akrabalarımızın yanına gidiyorduk. Artık kendi evimizde izleyeceğiz. Bizde çamaşır makinesi ve buzdolabı kullanacağız diye konuştu.
     Elektrik dağıtım şirketi TEDAŞ İlçe Müdürü Mehmet Turgay Can ise başvurunun kriterlerinin yeterli görülmesinin ardından yapılan proje kapsamında 1 aylık çalışmayla mahalleye elektrik verdiklerini kaydetti.
     AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz de vatandaşların aydınlığa kavuşması için uğraştıklarını, sorunun giderilmesi için Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın da gayret gösterdiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mahallenin nüfusu artınca elektrikle tanıştılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER