Malatya İl Müftüsü Gülden Ramazan mesajı

Malatya İl Müftüsü Gülden Ramazan mesajı -Gül: Ramazan Ayı, Allaha olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin zirveye çıktığı bir aydır -2012 yılı için en düşük Sadaka-i Fıtır miktarı


MALATYA (A.A) - Malatya İl Müftüsü Yusuf Gül, Ramazan ayının, Allaha olan kulluk şuurunun derinden hissedildiği, milli birlik ve beraberliğin zirveye çıktığı bir ay olduğunu belirtti.
     Gül, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Temmuz Perşembe günü ilk teravih namazının kılınacağını ve 20 Temmuz Cuma günü de oruçlu olunacağını hatırlattı.
     Ramazan ayının dini ve sosyal hayatta müstesna bir yeri ve önemi bulunduğunu vurgulayan Gül, Bu ay, oruç gibi pek çok hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiği, anlamak ve getirdiği evrensel mesajı hayatımıza yansıtmak üzere Kuran-ı Kerimin daha dikkatlice okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşmanın zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimidir ifadelerini kullandı.
     Geçmişten günümüze İslam dünyasının, oruç ibadeti ve oruç ayı olan Ramazan-ı Şerife layık olduğu önemi atfetme çabası ve gayreti içinde olduğunu anımsatan Gül, Ramazan ayı ve oruç ibadetinin dini ve kültürel hayata bıraktığı izlerin yüzyıllardır varlığını sürdürdüğünü belirtti.
     Gül, şunları kaydetti:
     Yüce Rabbimize sayısız şükürler olsun ki aziz milletimiz Ramazan ayının heyecanını asırlardan beri devam ettirmekte ve bu mübarek ay için haftalar öncesinden hazırlıklar yapmaktadır. Ramazan ayı, Kuran ayıdır. Bundan dolayıdır ki, bütün bir sene Kurandan uzak kalmış olanlar bile ciddi bir susamışlık içinde, kendilerini o nur ve huzur ikliminde bulur, Kurana yönelirler. Ramazan Ayı, Allaha olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin zirveye çıktığı bir aydır.
    
     -Fitre miktarı 8.50 lira-
    
     Müftülük olarak kendilerini de baştan sona bir feyiz, rahmet, mağfiret, bolluk ve bereket mevsimi olan bu günleri halkın en iyi şekilde değerlendirebilmesine yardımcı olmak amacıyla gerekli bütün hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca 2012 yılı için en düşük Sadaka-i Fıtır miktarının 8.50 lira olarak tespit edildiğini bildirdi.
     Belirlenen miktarın, asgari olduğunu anımsatan Gül, Sadaka-i Fıtır olarak verilecek meblağ konusunda üst sınır bulunmadığını, bu konuda ideal olanın, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesi olduğunu vurguladı.
     Vatandaşların onbir ayın sultanı olarak adlandırılan kutsal aya iyi bir hazırlık yaparak girmesini tavsiye eden Gül, Ramazan ayına gönül ve ruhla, samimi istek ve arzularla girilmesi, sözlü ve fiili her türlü kötü alışkanlıklardan vazgeçmesi, günahlar için samimiyette tövbe edilmesini önerdi.
     Gül, Ramazanda hane halkına, eş ve çocuklara karşı daha hoşgörülü ve müsamahakar davranılmasını, sahur ve iftar sofralarında israftan uzak kalınması, iftarlarda fakir ve yoksullara da yer verilmesini, dargınların barışmasını, işverenlerin çalıştırdıkları kişilerin iş yüklerini hafifletmelerini tavsiye etti.
     İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eden Yusuf Gül, milletçe huzur içinde Ramazan ayı geçirilmesini diledi.
    
     -Hatimle teravih kılınacak camiler-
    
     İl Müftüsü Gül, ayrıca mesajında hatimle teravih namazı kılınacak camiler, kadınlar için yapılan düzenlemelere ilişkin de bilgiler verdi. Buna göre, bu yıl Ramazan ayında kent merkezinde Yeni Cami, Çöşnük Eyüp Sultan Camisi, Ahmediye Camisi, Başharık Miraç Camisi ve İbrahim Perk Camisinde hatimle teravih namazı kılınacak.
     Bütün camilerde sabah namazından önce Sahur Mukabelesi okunacak. Ayrıca, kadınlara yönelik Kuran kursu öğreticileri tarafından Ahmediye Camisi, Hacı Mustafa Saruhan Camisi, Tekbir Camisi, Çöşnük Eyüp Sultan Camisinde ezbere mukabele okunacak. Bu mukabeleler, Ramazanın ilk günü başlayacak, Cuma günleri saat 10.00da, diğer günlerde ise saat 11.00de okunacak.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya İl Müftüsü Gülden Ramazan mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER