Manisadaki aşırı yağışlar

Manisadaki aşırı yağışlar -Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Gediz Havzasındaki taşkın suları altında kalan arazilerdeki hasar tespit çalışmaları sular çekildikten sonra yapılacaktır


MANİSA (A.A) - Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, Gediz Havzasında taşkın suları altında kalan arazilerdeki hasar tespit çalışmalarının sular çekildikten sonra yapılacağını bildirdi.
     Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gediz Nehri taşkın suları altında kalan arazilerin büyük kısmının üzüm bağlarından oluştuğunu ve taşkın sularının bağlara zararı olmadığını belirtti.
     Bağların erken uyanmaması için yağışların büyük faydası olduğunu kaydeden Çebi, su altında kalan tarım alanlarındaki buğday ekili arazilerin ise zarar görmüş olabileceğini ifade etti.
     Çebi, arazilerdeki zararın yapılacak tespit çalışmasıyla belirleneceğini kaydederek, Gediz Havzasındaki taşkın suları altında kalan arazilerdeki hasar tespit çalışmaları sular çekildikten sonra yapılacaktır. Çiftçilerimizin de arazilerini mutlaka TARSİMe sigorta yaptırmaları gerekmektedir dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisadaki aşırı yağışlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER