Mardin Valisi Ayvaz:

Mardin Valisi Ayvaz: Tarihi dönüşüm projesine geçen yıl 21 milyon lira harcandı -Suriyelilerin hiçbirini mağdur etmiyoruz


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, tarihi dönüşüm projesine geçen yıl 21 milyon lira harcandığını söyledi.
     Vali Ayvaz, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir restoranda basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Ayvaz, terör olaylarında güvenlik güçleri ile teyakkuz halinde çalıştıklarını belirterek, Mardinde fazla terör olaylarının yaşanmadığını bildirdi.
     Tarihi dönüşüm projesi kapsamında yapılan çalışmaların büyük bir kısmının bitirildiğini, az para ile çok iş yaptıklarını dile getiren Ayvaz, Tarihi dönüşüm projesine geçen yıl 21 milyon lira harcandı. Bunun tamamı 140 milyonluk bir proje dedi.
     Mardin Kalesinin Milli Savunma Bakanlığınca Mardin Valiliğine tahsis edildiğini, kaleyi 3 safhada toplam 16 milyon lira ile turizme kazandırmayı planladıklarını anlatan Ayvaz, kaledeki hava radar mevzisinin karşı tepeye taşınacağını belirtti.
     Yatırımlarla ilgili, yerel bir gazetede çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını aktaran Vali Ayvaz, şöyle konuştu:
     AK Parti İl Başkanının bazı yatırımlardan haberi olmaz. Yatırım yapacak olan iş adamları organize sanayide yapacaksa ya da otel falan yapacaksa yine bize geliyor. OSB için 180 müracaat oldu. 37 iş adamına biz dağıttık. Genelde sanayi yatırımı üzerine Mardinin önünü açacaklara verdik. Yatırım yapsınlar diye biz her türlü alt yapıyı oluşturduk. Çanakkale Seramik burada fabrikasını kurarsa bin 300 kişi çalıştıracak. Böyle bir adam geldiği zaman yöneticiler elini ayağını öper. Kimse karşı çıkamaz, engel de çıkaramaz. Bunlardan belki il başkanının bile haberi yoktur. Dedikodulara inanmayın.
     Nusaybin ilçesindeki Suriye Sınır Kapısının ne zaman açılacağı sorusu üzerine Ayvaz, Kapıları, biz kapatmadık. Önce Suriye kapattı. Giriş çıkışı yasakladı. Bizim gümrük binalar bitti hazır. Karışıklık bittiği anda hemen devreye girer şeklinde konuştu.
     Bir Japon diplomatın Nusaybin sınırında incelemelerde bulunmasını hatırlatan basın mensuplarına Vali Ayvaz, Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı mayınların temizlenmesi için ihale açacaktı. 2014 yılına kadar Suriye sınırındaki bütün mayınları temizlemek zorundayız. O sebeple gelmiştir dedi.
     Türkiyeye gelen Suriyelilerin hiçbirini mağdur etmediklerini dile getiren Ayvaz, şöyle konuştu:
     Kızıltepe ilçesinde 3 hafta önce baktık, ana yolun arkasında 60 Suriyeli çamurların içine çadırları kurmuşlar. Orada yaşıyorlar. Hemen aldık onları YİBOlardan birine yerleştirdik. Yiyecek içecek battaniye hepsini verdik, elektriğine kadar. Ama 3 gün önce oradan çıkmışlar, gitmişler. Gene çadır kurmuşlar. Dertleri ne bilmiyoruz. Suriyelerin hiçbirini mağdur etmiyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin Valisi Ayvaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER