Melikşah Üniversitesinde İnsan Hakları paneli

Melikşah Üniversitesinde İnsan Hakları paneli


KAYSERİ (A.A) - Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesince İnsan Haklarının Korunması ve Kurumsallaştırılması konulu panel düzenlendi.
     Hukuk Fakültesi Konferans Salonundaki panelin moderatörlüğünü Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şen yaparken, Doç. Dr. Rana Lehnardt, Doç. Dr. Hayrettin Eren, Öğretim Görevlisi Mark Lehnardt, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Gül ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Öztürk konuşmacı olarak katıldı.
     Panelin açılışında konuşan Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, modern dünyada insan haklarının içeriği ve kapsamının tartışmalı olduğunu söyledi.
     Bu neden insan haklarının bir çerçeve içine oturtulup aynı şekilde devam edeceğinin iddia edilemeyeceğini belirten Özkanca, Günümüzde insan hakları hukuku alanında çalışanlar, insan haklarını, yaşayan ve sürekli gelişen bir yapıya benzetmektedirler. Bugünkü insan hakları anlayışı Fransız İhtilali ve Amerikan Bağımsızlık Savaşından sonra oluşturulmuş ve eksiklikleri giderilmeye başlanılmıştır dedi.
     Missouri Kansas City Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rana Lehnardt ise, insan haklarının korunması meselesine ilişkin oluşturulan uluslararası ceza kurullarının, insan haklarının ihlali hususunda, bağlayıcı ve caydırıcı etkisinin veya yaptırımlarının olup olmadığından söz etti.
     Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrettin Erende, Türkiye İnsan Hakları Kurumu başlıklı sunum yaptı.
     Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Gül ise, katılımcılara Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hususunda bilgi verdi.
     Panel, moderatör Prof. Dr. Murat Şenin değerlendirmesi ve plaket takdiminin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Melikşah Üniversitesinde İnsan Hakları paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER