MHP Grup Başkanvekili Şandır:

MHP Grup Başkanvekili Şandır: -Kılıçdaroğlunun açıklamaları, haddi de değildir, hakkı da değildir. Bu beyan Kılıçdaroğlunun dışa vurulmayan birtakım komplekslerinden kaynaklanıyor olabilir -Bölücü teröre karşı mücadeleyi sonu


MERSİN (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, partisine yönelik dile getirdiği açıklamalara ilişkin, Kılıçdaroğlunun açıklamaları haddi de değildir, hakkı da değildir. Bu beyan Kılıçdaroğlunun dışa vurulmayan birtakım komplekslerinden kaynaklanıyor olabilir dedi.
     Şandır, partisinin Erdemli ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, bugün ilçede şehit Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmeni toprağa vereceklerini belirterek, bundan dolayı Erdemli halkı olarak üzüntülü olduklarını söyledi.
     Parti olarak bölücü terörün artan şiddetlerine karşı duydukları endişeyi dile getirmek istediğini ifade eden Şandır, Erdemlinin ülkede en çok şehit veren ilçelerden biri olduğunu kaydetti.
     Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin teröre teslim olmayacağını vurgulayan Şandır, Acımız ne kadar büyük olursa olsun, kaybımız ne kadar fazla da olsa bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü her şeye ve herkese rağmen koruyacağımızı tüm dünya bilmelidir. Bu acılar ülkeyi teslim alamayacaktır. Bölücü terör ve yandaşları hedefine ulaşamayacaktır. Eğer bu ülkeyi 25 yıl dağda gezerek gafil avlayacaklarına inanıyorlarsa, bilsinler ki, gerektiğinde 50 yıl dağda gezip bu ülkeyi yine böldürmeyiz ifadelerini kullandı.
     Konuşmasına Üzüntümüz o dur ki, yeni PKK yandaşlarının varlığının ortaya çıkmasıdır diye devam Şandır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, partisine yönelik dile getirdiği açıklamalara şöyle yanıt verdi:
     MHPyi yanaşma olarak suçlamak, Cumhuriyet Halk Partisinin bölücü terörün sözcülüğüne soyunduğunu ortaya çıkarmaktadır. Kılıçdaroğlunun açıklamaları, haddi de değildir, hakkı da değildir. Bu beyan Kılıçdaroğlunun dışa vurulmayan birtakım komplekslerinden kaynaklanıyor olabilir. CHP üyelerinin MHPye yönelik bu benzetmelerine katılmadığına inanıyorum. Bölücü teröre karşı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Bu anlamda Türk milleti adına yöneten iktidarın bölücü teröre karşı verdiği çabayı desteklemek milli bir görüştür. Ama bunu anlamaya Kılıçdaroğlunun zihniyeti yetmemiştir.
    
     -Bu süreçte yeni CHP, PKKnın gündemini meclise taşımaya çalışmıştır-
    
     Parti olarak PKKnın yaptığı her türlü saldırıyı kınadıklarına işaret eden Şandır, şöyle devam etti:
     Terörün kökünü kazımak için Kandile gitmenin gerektiğini ısrarla söylüyoruz. Bu süreçte yeni CHP, PKKnın gündemini meclise taşımaya çalışmıştır. Türkiyede olağanüstü bir durumun olduğunu uluslararası camiaya anlatmak arzusundadır. Evet bugün PKK Türkiyeye saldırmaktadır. Yanlış politikalar nedeniyle ağır silahlarla saldırıyorlar. Ama CHP, PKKnın amacına hizmet edecek, meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştır. TBMM Türk milleti adına kurulan çözüm yeridir. Bölücü mücadeleye gereken hukuku kurma yeridir. PKK kendi gündemini Türkiyenin gündemine taşımak, TBMMnin gündemine taşımak arzusundadır. Maalesef bu hain saldırıya Kılıçdaroğlu yönetimindeki yeni CHP de alet olmuştur. PKKya sözcülük yapmıştır. TBMMyi bu nedenle olağanüstü toplantıya çağırmak gaflettir. Bana göre CHP samimi olsa, MHP ve iktidar partisinin yönetimine, meclis başkanından önce başvurması gerekirdi.
     Terörle mücadele konusunda Kılıçdaroğlunun sadece BDP ile görüştüğünü savunan Şandır, şunları kaydetti:
     CHP, siyasi partilerle görüşerek uzlaşma da aramamıştır. Tek bir parti ile görüşmüştür, o da BDP. BDP de, PKKnın uzantısıdır. Bu durum PKKnın ekmeğine yağ sürmüştür. CHP içine düştüğü veya Kılıçdaroğlu içine düştüğü dipsiz kuyudan çıkmak için MHPye çatmayı marifet görmüştür. MHPye laf söylemek için sayın Kılıçdaroğlunun daha çok düşünmesi gerekir. MHPnin bölücü terörle mücadele konusundaki kararlılığını tartışmaya kendisinin terazisi bile yetmez. Kılıçdaroğuluna soruyorum; Aygün serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, PKKnın propagandası yapmıştır. Madem PKK konusunda bu kadar hassassın, bu milletvekiline nasıl yaptırım uygulayacaksın- Söz konusu milletvekili kaçırılma işlemini ortaya koyan PKKnın sevimliliğini anlatmaya çalıştı. Sayın Kılıçdaroğlu bu milletvekili hakkında ne işlem yapacak, bunu açıklamak zorunda. Sayın Kılıçdaroğlunun PKK ile mücadelede samimi olmadığı kanaatindeyiz.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber MHP Grup Başkanvekili Şandır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER