Milli Eğitim Bakanı Avcı:

Milli Eğitim Bakanı Avcı: -Üniversite sınavına (YGS) girecek olan çocuklarımıza, gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum -Onların bu törenleri (2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış etkinliği) izlemesinde hiçbir sakınca y


ESKİŞEHİR (A.A) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Üniversite sınavına (YGS) girecek olan çocuklarımıza, gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum. Onların bu törenleri (2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış etkinliği) izlemesinde hiçbir sakınca yok. Tam tersine, bunu bir sınav stratejisi olarak da kendilerine tavsiye ederim. Sınavdan bir gece önce böyle bir törenle streslerini atmaları ve sınava daha rahatlamış olarak girmeleri ayrıca tavsiye edilebilir dedi.
     Avcı, Eskişehirde bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirin, yarın tarihi günlerinden birini yaşamaya hazırlandığını, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış törenlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla Atatürk Stadında yapılacağını bildirdi.
     Törenlere Türk Dünyası, komşu ülkeler ve Türkiyeden ciddi katılım olacağını kaydeden Avcı, Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkenti olacağının müjdesini 28 Mayıs 2011de Başbakan Erdoğanın Odunpazarındaki mitingde verdiğini anımsattı.
     Avcı, Başbakan Erdoğanın verdiği sözün yarından itibaren Eskişehirde ve Türk dünyasında karşılığını bulmuş olacağını vurguladı.
     Başta Başbakan Erdoğan ve sürece katkısı olan bakanlar ile diğer ilgililere teşekkür eden Avcı, Yarın ki Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış programına, başta Eskişehirliler olmak üzere çevre illerimizden vatandaşlarımızı, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi davet ediyoruz. Çünkü Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkenti oluşunu ve bu çerçevede yapılacak etkinlikleri planlarken, hedef kitlemizin başında bildiğiniz gibi çocuklarımız, öğrencilerimiz, gençlerimiz ve dolayısıyla öğretmenlerimiz geliyor diye konuştu.
     Avcı, etkinliklerin sadece gelip geçici bir takım törensel etkinliklerden ibaret kalmaması ve kente kalıcı eserler kazandırılması yönünde mutabakat sağladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     İnşallah, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti Eskişehire pek çok kalıcı kültürel ve eğitimle ilgili kurumlar da kazandırılacak. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Eskişehire yönelik Milli Eğitim Bakanlığı yatırımlarını da bu perspektifle yeniden elden geçiriyoruz. Türk Cumhuriyetleriyle iş birliği halinde Eskişehirimize 2013 hatırasını ilelebet yaşatacak okullar da planlıyoruz. Hemşehrilerimizin, belediyelerimizin, üniversitelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, sivil aktörlerimizin ve kamu kuruluşlarımızın bu sürece bir yıl boyunca aktif bir biçimde katılımlarını bekliyoruz.
     Yarın ki törenler sırasında yağmur ihtimaline karşı stattaki koltuklara şemsiye bırakılarak tedbir alındığını ifade etti.
     Avcı, pazar günü yapılacak YGS dolayısıyla tören programını uzun tutmadıklarını aktararak, şunları kaydetti:
     Çünkü ertesi gün üniversite giriş sınavı var. Dolayısıyla Eskişehirde sınava girecek olan gençleri de uykusuz bırakmamak, onları rahatsız etmemek için saat 22.00 itibariyle program neticelenmiş olacak. Ama dolu dolu bir program yapmış olacağız. Üniversite sınavına girecek olan çocuklarımıza, gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum. Onların bu törenleri izlemesinde hiçbir sakınca yok. Tam tersine, bunu bir sınav stratejisi olarak da kendilerine tavsiye ederim. Sınavdan bir gece önce böyle bir törenle streslerini atmaları ve sınava daha rahatlamış olarak girmeleri ayrıca tavsiye edilebilir.
     Başbakan Erdoğanın pazar günü Eskişehirin Çifteler ve Sivrihisar ilçelerinde de ayrı ayrı programları olduğunu hatırlatan Avcı, Sayın Başbakanımız, öyle bir incelik göstererek, Sınav saatinde kimseyi rahatsız etmeden öğleden sonra yapalım demişlerdi. Onun için Sivrihisar ve Çifteler toplantılarımız pazar günü sınavda bitmiş olacak, öğleden sonra başlayacak dedi.
     Avcı, Başbakan Erdoğanın iki günlük Eskişehir ziyaretinde Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını da açacağını ifade ederek, şöyle devam etti:
     Eskişehir Garında Sayın Başbakanımızın katılımıyla düzenlenecek törenle Eskişehir-Konya YHT seferleri de fiilen başlamış olacak. Bugüne kadar sürdürülen deneme çalışmaları gayet güzel, olumlu sonuçlandı. Eskişehirliler ve Ankaralılar olarak Eskişehir-Ankara arasında yaşamaya alıştığımız bu seyahat konforu, inşallah Eskişehir-Konya arasında da yaşamaya başlayacağız. Böylece Yunus Emrenin şehriyle Hazreti Mevlananın şehri, Yüksek Hızlı Trenle bir kere daha buluşmuş, kavuşmuş olacak.
     Programa, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da katıldı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanı Avcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER