Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield:

Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield: -Kadın girişimciden ve kadın ekonomisinden yararlanmamız lazım. Kadın girişimcinin gücünü Türk ekonomisine kazandırabilirsek, biz gerçekten dünya devlerinden biri olabiliriz (Fot


BİLECİK (A.A) - Mehmet Candikmen - Mısır İş Konseyi Başkanı ve TOBB Kadın Girişimcileri Bilecik İl Başkanı Zuhal Mansfield, Kadın girişimcinin gücünü Türk ekonomisine kazandırabilirsek, biz gerçekten dünya devlerinden biri olabiliriz dedi.
     Mansfield, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadının ekonomide çok önemli başarılara imza atabileceğine inandığını belirterek, girişimcinin kadını veya erkeği olmadığını, devletin vergi alırken kadın ya da erkek olduğuna değil ödediği vergi oranına baktığını kaydetti.
     Yaptığı yurt dışı gezilerinde Türk kadınının ekonomi anlamında pek bilinmediğini ve Türk kadın girişimcisine de çok az rastladığını dile getiren Mansfield, Girişimcinin erkeği ya da kadını olmaz. Arslan, arslandır. Arslanın dişisi de arslandır erkeği de. Dolayısıyla girişimcilikte de aynıdır. Devlet vergi alırken cinsiyetine değil, verdiği vergiye bakar dedi.
     Kadın girişimci olarak hayattaki başarılarından söz eden Mansfield, her zorluğun içinde bir fırsatın olduğunu belirterek, kendisinin de zorluklar arasındaki fırsatları yakalayıp iyi bir girişimci olduğunu söyledi.
     Kendisinin iyi ve başarılı bir girişimci olma hedefinin olduğunu ve her fırsatı yakalamaya çalıştığını dile getiren Mansfield, şunları kaydetti:
     Örneğin ben Çinde iken mermer satabileceğimize inanan tek kişiydim. Ve elimde numuneler, kataloglarım, bayrak, lokum, nazar boncuğumla Çinin en ücra köşelerine giderken tek inandığım bir şey vardı, o da bir gün Çine mal satma hedefimdi. Şu anda Türkiye, Çine 1 milyar dolarlık bir ihracat yapıyor. Bu pazarın kurucusuyum, bundan gurur duyuyorum. Öte yandan Afrikanın ekonomiye çok ciddi bir katkısı olacağını söyledim ve 20 yıl içinde 2.7 trilyon dolar bir ekonomiden bahsediliyor Afrikada. Afrika, geleceğin pazarı olacak ve dünyanın ekonomik istikrarı yakalaması için Afrikaya ihtiyacı var dedim. Ben, Avrasyada, Afrika Konseylerine geçtiğim zaman, herkes Ne işin var orada dedi. Ama ben haklı çıktım.
    
     -Kadın girişimciden yararlanmamız lazım
    
     Gelecekte, ekonomik anlamda değer kazanacak sektörler hakkında da açıklamalarda bulunan Mansfield, gıdanın geleceğin sektörlerinden bir tanesi olmasının yanında yazılım ve bilişim teknolojisinin de çok önem kazanacağını söyledi.
     Girişimcilere ve yabancı yatırımcılara seslendiğini dile getiren Mansfield, yüksek teknolojiye ve gıda sektörüne yatırım yapıldığı takdirde başarının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
     Sanayinin ihracattaki payı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mansfield, şöyle devam etti:
     Daha önceleri ihracatta sanayinin payı yüzde 3tü. Bugün ihracatımızda sanayinin payı yüzde 92 ve biz, bugüne kadar hızlı kentleşmeyle geldik. Yani, bizim kırsal alanda yaşayan nüfusumuz yüzde 25. Yüzde 75i artık büyük şehirlerde yaşıyor. Şimdi bu, bizim ekonomimizi bu güne kadar getirdi. Biz bugünden sonra devam etmek istiyorsak, ben Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Başkanı Prof. Dr. Güven Sak ile aynı fikirdeyim. Kadın girişimciden ve kadın ekonomisinden yararlanmamız lazım. Kadın girişimcinin gücünü Türk ekonomisine kazandırabilirsek, biz gerçekten dünya devlerinden biri olabiliriz. Aksi halde, Türkiye bu yarışa eksik olarak başlayacak. Nüfusumuzun yarısı kadın ve yarısı devre dışı, böyle bir şey olamaz. Düşünün ki bir fabrika var. 300 kişi istihdam ediyorsunuz, 150 kişisi çalışmıyor. 150 kişi çalışıp bütün fabrikayı götürüyor ama siz, 300 kişilik bütün maliyetlerden bahsediyorsunuz. Bu, mümkün değildir. Bu, bir fabrika için geçerliyse, Türkiye için de geçerlidir. 75 milyon nüfusun yarısı kadın ve devre dışı.
     Mansfield, TOBB Kadın Girişimcileri Bilecik Başkanı olarak, bölgenin toprak zenginliğinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirterek kentteki tarım alanlarının da iyi işlenmesinin faydalı olacağını söyledi.
    
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER