Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Bu barajlar (sınırdaki) tamamen taşkın, koruma ve elektrik üretimi için yapıldı. Ülkemizdeki her yer bizim toprağımız... Nasıl Afyonkarahisarda yapıyorsak, Şırnaka da yapıyoruz. Bazıları terör


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiyenin her yerine baraj yaptıklarını belirterek, Bu barajlar (sınırdaki) tamamen taşkın, koruma ve elektrik üretimi için yapıldı. Ülkemizdeki her yer bizim toprağımız... Nasıl Afyonkarahisarda yapıyorsak, Şırnaka da yapıyoruz. Bazıları terör örgütü PKKya karşı yapıldığını söylüyor, ama değil dedi.
     Bakan Eroğlu, Afyonkarahisarda bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisarda her bayram müjde vermeyi adet haline getirdiklerini, 2007 yılından bu yana 4 dini, 3 resmi bayramda toplam 73 müjde verdiklerini bildirdi.
     Ramazan Bayramında Tıbbi Bitkiler Merkezi, Çıkrık Göleti ve Sulaması, Çay Eber Regülatörü Sulaması müjdelerini verdiklerini anımsatan Eroğlu, Zafer Bayramı nedeniyle de Afyonkarahisara üç müjdelerinin olduğunu söyledi.
     30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıl dönümü nedeniyle, yaklaşık 90 milyon lira tutarındaki 23 tesisin temelini atıp ve 1 tesisi hizmete açacaklarını, TOKİ sosyal konutlarının anahtar teslimini yapacaklarını belirten Eroğlu, Afyonkarahisara yönelik bir çok projeyi hayata geçirdiklerini, değişimin çok net izlenebildiğini kaydetti.
     Dünyanın termal başkenti olan Afyonkarahisara, dünyanın her yerinden insanları getirmeyi hedefledik ve Kütahya-Afyonkarahisar-Uşakın ortasına Zafer Havalimanını inşa ediyoruz diyen Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Afyonkarahisar, teşvikten en çok istifade eden iller arasında. İşsizlik oranı Türkiye ortalamasının 2 puan altında. Bazı işlere işçi bulamıyoruz. İşsizler de masa başı, devlet dairesinde çalışmak istiyor. Herkesi devlet memuru olarak alma şansımız yok. Pek çok fabrika, otel eleman arıyor, bulamıyor. TOKİyi tam anlamıyla Afyonkarahisara soktuk ve herkesi ev sahibi yapmak istiyoruz. Kimse açıkta kalmasın, hedefimiz budur. Çöp gazından artık elektrik elde ediliyor. Dünyanın en ileri biyolojik arıtma tesisi ilimizde. Akarçay kokudan geçilmiyordu, düzenlemesini yaptık. Afyonkarahisara deniz getirdik, inşallah baharda cıvıl cıvıl olacak. Orman varlığı yüzde 100 artan dünyadaki nadir illerden biri. Gıda üretiminde sucuğu, lokumu, kaymağıyla ünlü Afyonkarahisarın dünyanın tıbbi aromatik bitkiler merkezi de olacağı müjdesini verdik. Önümüzdeki yıl Türkiyenin en büyük termal tesislerinin temelini atacağız. Günde 6-7 temel atıyoruz.
     Eroğlu, seçim döneminde muhalefet parti milletvekili adaylarının, baraj inşaatı için dozer giden bir beldede iş makinelerinin seçim sonrası geri çekileceği söylemleri olduğunu hatırlatarak, Muhalefette demek ki, böyle bir zihniyet var. Şimdi o baraj bitti, sulama tesisini de bitiriyoruz. Onlar kısır, biz büyük düşünüyoruz. AK Parti farkı bu. (CHP Genel Başkanı) Kılıçdaroğlu, hafta sonu Afyonkarahisara geliyormuş. Gelirken, bir iğne getirse mutlu oluruz. Hatıra olarak müzede saklarız. Kardeşliğimiz, birlikteliğimiz pekiştikçe, Türkiye büyük hedeflere doğru ilerliyor diye konuştu.
     Milletin hizmetinde olduklarını anlatan Eroğlu, bürokratların vatandaşın taleplerine dikkat etmelerini, haklıysa çözüm getireceğini, haklı değilse de durumu ikna etmesi gerektiğini vurguladı.
    
     -Afyonkarahisara 3 müjde-
    
     Müjdeleri, son günlerde temellerini attıkları projelerden sonra açıkladıklarına dikkati çeken Eroğlu, daha sonra AK Parti milletvekilleri Sait Açba ve Halil Ürünle birlikte şu müjdeleri verdi:
     Dinarın Çayüstü köyünde 5 bin 40 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak 11 milyon 700 bin lira maliyetli Çayüstü göleti ve sulaması tesisleri. İhsaniyenin Döğer beldesinde 3 bin 490 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak 1 milyon 400 bin lira bedelli Döğer Emre göleti sulaması. İscehisarın Karaağaç köyünde 2 bin 560 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak 6 milyon lira bedelli Karaağaç göleti ve sulaması.
     Eroğlu, üç projenin tamamlanmasından sonra, çiftçiye yıllık 5 milyon 600 bin lira ek gelir sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.
    
     -(Orman yangınları) Bu haftayı atlatırsak, kritik dönemi geçmiş olacağız-
    
     Toplantıda açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, son günlerde artan orman yangınlarında kasıt olup olmadığı olasılığının sorulması üzerine, Türkiyedeki orman yangınlarının, Amerika, İspanya, İtalya, Yunanistan gibi ülkelere oranla daha az olduğunu, bu ülkelerde Türkiyedekinden 10-15 kat fazla alanda yangının yaşandığını söyledi.
     Türkiyede orman yangınları konusunda çok güçlü bir ekibin ve ileri teknolojinin bulunduğunu anlatan Eroğlu, Afyonkarahisarın Dazkırı ilçesinden başlayıp, Denizli tarafına geçen orman yangınının aynı anda birkaç farklı noktada başladığının tespit edildiğini belirterek, Kasıt olma ihtimali var. Güvenlik güçleri konuyla ilgili incelemelerini sürdürüyor. Dün başka bölgelerde de yangın vardı, yakından takip ettim. Dün gece arkadaşlar müjde verdiler, hepsi kontrol altında dedi.
     Bu haftanın çok sıcak, düşük nemli olduğu için orman yangını açısından riskli değerlendirildiğini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
     Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla riskli bölgeleri duyurduk. Bu bölgelerde daha dikkatli olmalıyız. Çok ciddi tedbirler aldık. Bazı bölgelere acil müdahale ekipleri yerleştirdik, bazı bölgelerdeki ekipleri de daha hassas alanlara kaydırdık. Kritik bölgelerdeki valilikleri ikaz ettik. Gerek orman gerek emniyet teşkilatımız teyakkuz halindeler. İnşallah bu haftayı atlatırsak kritik dönemi geçmiş olacağız. Yangınlar genelde, anız yakılması, piknik ateşi, yıldırım düşmesi gibi nedenlerle oluşuyor. Vatandaşlarımızın da dikkat etmeleri gerekiyor.
    
     -Sınıra yapılan barajlar-
    
     Şırnak güzergahının, Kuzey Irak sınırı sıfır noktasında Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan ve PKKlıların Türkiyeye sızmalarını önlemede büyük ölçüde etkili olacak 11 barajdan tamamlanan 3ünde su tutma işlemlerine başlandı yönünde basında yer alan haberlerle ilgili soru üzerine Bakan Eroğlu, Türkiyenin her yerine baraj yaptıklarını ifade ederek, şu yanıtı verdi:
     Bu barajlar tamamen taşkın koruma ve elektrik üretimi için yapıldı. Ülkemizdeki her yer bizim toprağımız...Nasıl Afyonkarahisarda yapıyorsak, Şırnaka da yapıyoruz. Bazıları terör örgütü PKKya karşı yapıldığını söylüyor, ama değil. Sınır barajı olduğu için böyle değerlendirilmiş olabilir. Şırnakta içme suyu yoktu, bizzat kendim projeye destek vererek su götürdük. Mardinde, Şemdinlide, Siirtte su sorunu vardı, biz götürdük. Diyarbakırdaki inşaat daha önce ihale edilmiş, biz tamamladık. Orada yaşayan vatandaşlarımız da, PKKnın düşmanı, Türkler kadar Kürtler de PKKnın düşmanı. Terör örgütü en büyük zulmü onlara yapıyor. PKKnın inancı ayrı, dini ayrı, hain. Şemdinliye daha önceki yaşanan olay sonrası ben de gittim, Esnaf yaka silkiyor, korkutmuşlar. Açık bir şekilde söylüyorlar.
    
     -Afyonkarahisardaki su kesintisi-
    
     Eroğlu, Afyonkarahisarda yaşanan su kesintisiyle ilgili soru üzerine ise merkeze 40 kilometre uzaklıktan suyu getiren boruda patlama meydana geldiğini, su hattının bazı noktalarını çelik yedek boru ile döşediklerini, tamamının çelik yedek borulu olması için talimat verdiğini aktardı.
     Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Yedeğin yedeğini yapacağız, hemşehrilerimizi bir gün dahi susuz bırakmaya niyetimiz yok. Bir iki gün susuz kaldıkları için, hemşehrilerimden özür diliyorum. Borular müteahhit tarafından 5 yıl garantili döşenmişti, ona da gereken yaptırım uygulanacak. Su kesintisini bazı muhalefet parti milletvekilleri eleştiriyor, sormak lazım, kendileri görevde oldukları dönem vatandaşlara arsenikli suyu nasıl içirdiniz- diye.
     Toplantıda Milletvekili Ürün de, AK Partinin her geçen seçimde oy oranını artırdığını, bunun hizmet oranını da artırmasına yol açtığı dile getirerek, son günlerde katıldıkları temel atma törenlerine, devletin tüm kademelerinin katıldığını ve vatandaşlarla bayramlaştıklarını söyledi.
     Ürün, AK Partinin en bariz özelliklerinden biri milletle devleti kaynaştırması ve bütünleştirmesi. Son günlerde yaptığımız açılışlarda bunu çok net görüyoruz dedi.
     Milletvekili Açba ise bugüne kadar verilen müjdelerden gerçekleşmeyen olmadığını, Afyonkarahisara cumhuriyet tarihindeki en önemli yatırımların yapıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER