Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Çözüm süreciyle geleceğe emin adımlarla yürümek istiyoruz"


AYDIN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Çözüm süreciyle geleceğe emin adımlarla yürümek istiyoruz" dedi.
     Aydın Valiliğini ziyaret eden Eroğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Çözüm sürecinin çok faydalı olacağını dile getiren Eroğlu, "Mühim olan birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek; Başbakanımızın ifade ettiği gibi, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet vurgusunu her yerde vurgulamak" diye konuştu.
     Eroğlu, "İnşallah çözüm süreciyle geleceğe emin adımlarla yürümek istiyoruz. Çözüm süreci de bana göre hayırlı olacak. Çünkü niyetimiz halis. Niyet hayır, akıbet hayır diye bir söz var. Niyetimiz böyle. İnşallah hayırla neticelenir diye düşünüyoruz. Zaten durum da ortada" ifadesini kullandı.
     Bir gazetecinin, Akil İnsanlar Heyetinin Aydına ne zaman geleceğini sorması üzerine Eroğlu, programın heyet tarafından ayarlandığını belirtti. Heyetin kente geleceği tarihi bilmediğini kaydeden Eroğlu, "Onlar serbest, yani bize bağlı değil. Bütün Türkiyenin mozaiğini teşkil eden, her türlü fikri temsil eden güzel insanlar. Dolayısıyla inşallah gelirse siz de Aydınlılar olarak güzelce karşılarsınız" dedi.
    
     -"Büyükşehir Belediye Başkanlığı niyetim yok"
    
     Bir basın mensubunun, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için isminin konuşulduğunu belirtmesi üzerine Eroğlu, şunları söyledi:
     "Ben hükümetin üyesiyim. Neticede büyükşehir belediye başkanlığı niyetim yok ama inşallah buraya layık bir büyükşehir belediye başkanı adayımız olacak. Bunu özetle söyleyeyim ve Aydının havası değişecek, bunu da belirteyim. Bu konuda kararlıyız. Benim zaten ikinci dönemim. İnşallah bir dönem daha devam edeceğiz. Aydına her zaman hizmet edeceğiz. Büyükşehir belediye başkanımız seçildiği zaman ona da her türlü desteği vereceğiz. Vatandaş takdir edecek ama benim gördüğüm kadarıyla Aydın çok daha gelişebilirdi. Burada polemik yapmak istemiyorum ama düşüncemi söyleyeyim, hakikaten belediyecilik hizmetleri burada zayıf. Hatta merkezi hükümetin yaptığı bazı büyük yatırımlar ve hizmetler, belediyecilik gibi gösterilerek o şekilde ayakta kalmaya çalışılıyor. Keşke bir AK Parti belediyeciliği olsa farkı görmek gerekir."
     Vali Kerem Al ise ziyaretinden dolayı Eroğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER