Örnek Anne Hz. Fatımayı anma programı

Örnek Anne Hz. Fatımayı anma programı -TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tarih Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yıldırım: "Hz. Fatıma sadece Hz. Hasan ve Hz. Hüseyinin annesi değil, kıyamete kadar gelecek altın halkanın d


İZMİR (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıza Yıldırım, Hz. Fatımanın sadece Hz. Hasan ve Hz. Hüseyinin annesi değil, kıyamete kadar gelecek altın halkanın da annesi olduğunu söyledi.
     Semah Alevi Bektaşi Derneği öncülüğünde, Pir Sultan Abdal Derneği Menemen Şubesi, Tunceliler Derneği Menemen Şubesi, İzmir Ege Tahtacıları Dernekleri Federasyonu, Ehli Beyt İnanç Eğitim Vakfı Limontepe Cemevi Şubesi, Ehli Beyt İnanç Eğitim Vakfı Küçük Çiğli Cemevi Şubesi, Karabağlar Erenler Derneği, Sivas Yıldızeli Yusufoğlan Köyü Derneğinin Tepekule Kongre Merkezinde düzenlediği "Örnek Anne Hz Fatıma"yı anma proğramına, alevi vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Alevi Dedesi Ali Kılıçın okuduğu duayla devam etti. Mersiye ve deyişler ile anneleri anlatan şarkıların seslendirildiği gecede, birlik ve beraberlik mesajları verildi, duygu dolu anlar yaşandı.
     Geceye konuşmacı olarak katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, "Hz. Fatıma sadece Hz. Hasan ve Hz. Hüseyinin annesi değil, kıyamete kadar gelecek altın halkanın da annesidir" dedi.
     İnsanların en hayırlısının Hz Fatımaya "Cennet kadınlarının efendisi" dediğini kaydeden Yıldırım, "Öyle olmalıydı, zira insanlık ağacının hem çekirdeği hem de süzülmüş meyvesi olan Muhammed Mustafa ile Allahın ona eş olarak seçtiği Haticetül-Kübranın kızıydı. Vahyin esintileri gelmeye başladığında dünyaya geldi. Bütün hayatını vahyin sağanağı altında yaşadı. Vahiy muslukları kapandığında dünyadan ayrılıp gitti. Ne gördüyse Nebiden gördü, ne bildiyse ondan öğrendi" diye konuştu.
     "Örnek Anne Hz Fatıma"yı anma programının açılış konuşmasını yapan Semah Alevi Bektaşi Derneği Başkan Yardımcısı Pisikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Fatma Okutan ise İslam inancında annelerin hep "baş tacı" olduğunu, anneliğin inancı, mezhebi, etnik yönün olamayacağını söyledi. Aleviliğin anneliğe özel bir önem verdiğini belirten Okutan, anneliğin sadece çocuğun bakımını ve günlük ihtiyaçlarını gidermekten öte "insan-ı kamil" olarak çocuğu "insan-ı kamil olmaya" hazırlamak, bunun temellerini atmak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     "Kısaca annelik, çocuğun benliğine kodlanmış olan tüm güzellikleri geliştirmesi ve en güzel erdemleri kuşanması için canla başla çabalamaktır. Eğer İmam Hasan insanların inanç, ahlak ve edepte yıldızı olmuşsa babası İmam Ali ile birlikte annesi Hz. Fatımadan aldığı ışık sayesinde değil midir- Eğer İmam Hüseyin insanlık aleminde hakkaniyetin, adaletin, özverinin sembolü olmuşsa burada en büyük paylardan birisi annesi Hz. Fatıma değil midir- Eğer Hz. Fatıma İmam Hasanlar, İmam Hüseyinler, Zeynepler yetiştirmişse bunda babası Muhammed Mustafa ile annesi Hatice-i Kübranın payı büyük değil midir-"
     Programa, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Menemen İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Kasap ve çok sayıda Alevi dedesi katıldı.
     Programın sonunda Alevi dedeleri ile bazı cemevlerinin kadın kolları başkanları plaketle ödüllendirildi.
     Balıkesir Savaştepe Kongurca köyü semah ekibinin gösterisi büyük ilgiyle izlendi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Örnek Anne Hz. Fatımayı anma programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER