Osmanlıca öğrenen kursiyerlere sertifika verildi

Osmanlıca öğrenen kursiyerlere sertifika verildi -Afyonkarahisarda Osmanlıca Kursuna katılan 86 kursiyere sertifikaları törenle verildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda düzenlenen Osmanlıca Kursuna katılan 86 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Alimoğlu Kültür Sanat Merkezinin faaliyet gösterdiği tarihi Çeşmeli Konakta, Osmanlıca Kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi için düzenlenen törende, Türk arşivlerinin Selçuklular dönemine kadar dayandığını, Osmanlıca çok sayıda eser bulunduğunu ve bunların çevrilmesi için bazen yurt dışından uzmanlar getirildiğini söyledi.
     Günlük yaşamda Osmanlıca yazıtlarla karşılaşıldığını ama çoğunluğunda ne yazdığının bilinemediğini dile getiren Balkanlıoğlu, Artık geçmişimizle barışmamız gerekiyor. Çok büyük bir devletiz, dünyanın birçok yerinde eserlerimiz var. Bosnaya kadar ecdadımızın eserleri var. Oraya kadar kültürümüzü götürmüşler, ezanlar okunuyor. O dönemden kalan eserlerin okunup anlaşılabilmesi çok önemli dedi.
     Avrupada insanlara içine cin girmiş gerekçesiyle işkence edildiği dönemlerde benzer rahatsızlıkları bulunanların Osmanlı Devleti döneminde tedavilerinin musikiyle yapıldığını anlatan Balkanlıoğlu, bu tarihi konakta Türk Sanat Müziği kursları da verildiğini anlattı.
     Daha sonra, Balkanlıoğlu, Osmanlıca Kursunu veren Dr. Mustafa Bayara plaket verdi.
     Alimoğlu Kültür Sanat Merkezinde açılan Osmanlıca Kursuna başvuran 107 kişiden kursa devam ederek başarılı olan 86sına sertifikaları teslim edildi.
     Diksiyon, Arapça, Türk Sanat Müziği, kişisel gelişim kurslarıyla ilgili eğitimciler ve kursiyerlere de sertifikalarının verildiği törende, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, Alimoğlu Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu hazır bulundu.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Osmanlıca öğrenen kursiyerlere sertifika verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER