Özel güvenlik değerlendirme toplantısı yapıldı

Özel güvenlik değerlendirme toplantısı yapıldı -Antalya Emniyet Müdürü Sağlam: Ülke genelinde kimlik alan özel güvenlik görevlisi sayısı 600 bine ulaştı


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğünce 2012 yılı özel güvenlik değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Döşemealtı Sosyal Hizmet Tesislerinde Antalyada bulunan 18 özel güvenlik eğitim kurumu kurucu ve yöneticilerinin katılımıyla 2012 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, toplantıda yaptığı konuşmada, devletin görevinin, kamu düzenini sağlamak ve korumak olduğunu ifade etti.
     Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sosyal bir devlet olarak söz konusu sorumluluğunu yerine getirmek için kolluk kuvvetlerini kullandığını, çeşitli güvenlik birimleriyle işbirliği halinde çalıştığını dile getiren Sağlam, güvenlik birimlerinden birinin de özel güvenlik birimleri ve özel güvenlik personeli olduğunu vurguladı.
     Günümüz koşullarında özel güvenlik görevlilerinin yetkilerini bilmesinin önemli olması kadar, yetkilerini insan haklarını ihlal etmeden kullanabilmesinin çok önemli olduğunu belirten Sağlam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bu toplantının amacı, kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyetteki özel güvenlik hizmetleri konusunda yeni bir bakış açısı sunmak, sektöre yeni faaliyet alanları ortaya koyarak, hizmet alan ve sunan kesimleri ortak bir paydada buluşturmaktır. Hizmet odaklı olarak sürdürülen çalışmalar doğrultusunda bu alanda iş ve işlemlerin daha hızlı, sistemli ve düzenli sürdürülmesi için gayret sarf edildiği gerekiyor. Özel güvenliğin branşlaşması yönündeki proje üretilmesi, VİP, spor güvenliği, para ve kıymetli mal nakli, hava ve deniz limanları güvenliği, ileri sürüş teknikleri ve benzeri alan eğitimlerinin de verilmesi lazım.
     Özel güvenlik sektörün ihtiyacı olan uzmanlık alanlarının belirlenmesi, eğitim kurumları ve eğitimcilerle ilgili kriterlerin gözden geçirilmesi, sınavlarla ilgili soru bankasının zenginleştirilmesinin uygun olacağını ifade eden Sağlam, açıklamasına şöyle devam etti:
     Ülke genelinde kimlik alan özel güvenlik görevlisi sayısı 600 bine ulaştı. Özel güvenlik sektörünün bütün faaliyetlerinde paydaş kurum, kuruluş ve sektör temsilcilerinin bütün taraflarla karşılıklı işbirliği içinde hareket etmesi gerekir. Tarafların sık sık bir araya gelerek bu türlü çalışmaların devam ettirilmesinin faydalı olacaktır. Antalya turistik bir kenttir. Kentin artan önemine paralel turizm sektöründe ve kentsel anlamda güvenliğin hassasiyetine önem verilmesi gereklidir. Antalyanın turizmle birlikte güvenlik alanında da markalaşabilmesi için genel kolluk ile özel kolluğun koordineli çalışması önem taşımaktadır.
     Toplantıda özel güvenlik eğitim kurumlarının kurucu ve yöneticilerinin de sektöre ilişkin sorun ve çözüm önerilerini dile getirdiği, 2013 yılı hedeflerinin özel güvenlik eğitim kurumlarınca belirlendiği bildirildi.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Özel güvenlik değerlendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER