Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif, Vanda:

Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif, Vanda: -Ümit ediyorum ki bu kardeşliğimiz, birbirimize olan sevgimizin yanına ticari ilişkileri de alarak artmaya devam eder


VAN (A.A) - Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, Ümit ediyorum ki bu kardeşliğimiz, birbirimize olan sevgimizin yanına ticari ilişkileri de alarak artmaya devam eder dedi.
     Vanda temaslarda bulunan Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif, ülkesinin 1 milyon dolarlık desteğiyle Kimse Yok Mu Derneğinin Vanda yapacağı eğitim kompleksi ve sosyal tesislerinin temel atma törenine katıldı.
     Şerif, burada yaptığı konuşmada, prefabrike tesis için yapılan 1 milyon dolarlık yardımın çok önemli bir miktar olmadığını belirterek, Pakistan halkının Türkiyeye duyduğu sevginin önemli olduğunu bildirdi.
     Bu karşılıklı sevginin son 4 yıldır ticari alanda da kendini gösterdiğini ifade eden Şerif, şunları söyledi:
     Son 3-4 yıldır yüz milyonlarca dolarlık karşılıklı yatırımlar yapılmaktadır. Ümit ediyorum ki bu kardeşliğimiz, birbirimize olan sevgimizin yanına ticari ilişkileri de alarak artmaya devam eder. İki ülkenin ilişkilerinin gelişmesinde en büyük rolü sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oynamıştır. Ona da şükranlarımı iletmek istiyorum.
     Şerif, konuşmasının sonunda Yaşasın Pakistan-Türkiye dostluğu anlamına gelen Pak-Türk Dosti Zin Dabad sözlerini törene katılanlara söyletti.
    
     -Vali Münir Karaloğlu-
    
     Van Valisi Münir Karaloğlu ise, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerdeki maddi kayıpların kazanımı için 11 aydır Türk ve dost milletlerle çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.
     Pakistan ve Türk halkının dünyada karşılıksız birbirini seven iki halk olarak bilindiğini dile getiren Karaloğlu, Biz Pakistanlıları karşılıksız severiz. Pakistanlılar da bizi karşılıksız sever, biz buna inanırız. Pakistanda bir deprem, bir sel felaketi olduğunda biz onu da yüreğimizde hisseder devlet ve millet olarak Pakistanın yardımına koşmaya çalışırız. Van depreminden sonra gördük ki biz ne hissediyorsak, ondan belki daha fazlasını Pakistan halkı hissetti. Hem devlet hem de Pakistan halkı olarak yardımımıza koştular. Bu eserin, iki halkın kardeşliğinin önemli bir nişanesi olacağına inanıyoruz. Bu eser burada durdukça Pakistan halkı ile Türk halkının dostluğu, kardeşliği Van halkı tarafından görülecek, bilinecek dedi.
     Konuşmaların ardından Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Başbakan Şerife desteklerinden dolayı bir plaket takdim etti.
     Başbakan Şerif ise tesis için yapacakların 1 milyon dolarlık desteğin 750 bin dolarlık kısmını Vali Karaloğlu ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Öztürke verdi.
     Ardından tesisin temeline ilk harç Başbakan Şerif, Vali Karaloğlu, AK Parti Milletvekili Kayatürk ve diğer konuklar tarafından atıldı.
     Törene, Pencap Eyaleti Başbakan Yardımcısı Khawaja Ahmad Hassan, Bakan Mehr Ishtiag, Pak-Türk Okulları Genel Müdürü Sadi Yıldırır, Pak-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Taner Koçyiğit ile Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız / Yahya Öylek
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif, Vanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER