Palandökende ilk kez Polonyalı turistler ağırlanacak

Palandökende ilk kez Polonyalı turistler ağırlanacak -25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sayesinde yeni pistler yapılan ve altyapısı yenilenen Palandökende turistlere yeni sezonda farklı alternatifler sunmak için gerekli hazırlı


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sayesinde yeni pistlere kavuşan Palandöken Kayak Merkezinde ilk kez Polonyalı turistler ağırlanacak.
     Pistlerdeki kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaştığı zaman Polonyadan gelecek konuklara ev sahipliği yapmayı hedefleyen turizm işletmeleri, Rusya, İran, Ukrayna gibi ülkelerden gelecek turistler için de farklı alternatifler sunuyor.
     Polat Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Polonya pazarındaki fuarlara katılarak gerekli görüşmeleri yaptıklarını, Palandökendeki oteller olarak ilk kez Polonyadan gelecek konukları ağırlayacaklarını söyledi.
     Palandökendeki diğer işletmelerle Polonya pazarını Erzuruma kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Baykal, Mevcut pazarlarımız olan Rusya ve Ukrayna pazarında da acentelerle anlaşmalar yaptık. Türkiyenin iç pazarında acenteler vasıtasıyla, yerli turistin gelmesi için de çalışmalarımız oldu diye konuştu.
     25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sayesinde altyapı olarak ileri seviyede olduklarını anlatan Baykal, Genel tesis ve pistlerde bakım ve iyileştirme çalışması yapıldı. Otellerin kendi pistlerindeki düzenlemeler de bitmiş durumda ifadelerini kullandı.
     Baykal, şöyle devam etti:
     Kış döneminde yüzde 70 civarında yurt dışı bağlantılı çalışıyorduk. Ama bu seneki planımızda yüzde 50 yurt dışı, yüzde 50 yurt içini dengelemeyi hedefliyoruz. Bunun için de fiyat politikasını ona göre belirliyoruz. Yurt içindeki vatandaşlarımızı buraya tatil için getirebilirsek, kar kalitesini gösterirsek daha verimli olacak. Polonyada bir acente bu sezonda Türkiyeye operasyon yapacak. Polonya, Avrupanın bir ucunda olsa da Avrupalıların Palandökene gelmesi, diğer ülkelerin de gelmesini sağlayacak. Polonyadan direk Erzuruma uçuşlar olduğu için çevre ülkelerden de turist çekeceğimize inanıyorum.
     Baykal, Arap turistlerin de Palandökeni tercih ettiğini belirterek, özellikle nevruz dönemlerinde yoğunluk yaşandığını ifade etti.
    
     -Kayak merkezinde gece de kayak yapılabiliyor-
    
     Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca da yeni sezon için hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, bu yıl yeni kızak ve snowboard pistini de hizmete sokacaklarını söyledi.
     Suni karlama sistemlerinin olduğunu anımsatan Akca, şöyle konuştu:
     Kendimize ait suni karlama sistemimiz var. Bununla beraber 30 bin metreküp göletimizde suyumuz hazır. Bu ay içerisinde sezonu açıyoruz. Kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşmasa da suni karlama yöntemiyle sezonu açacağız. Suni karlama için kuru ve soğuk hava, su ve nemsiz hava olması gerekiyor. Hepsi bizde mevcut. Meteorolojiden son 30 yılın Erzurum değerlerini aldık. Gece ısı eksi 15e kadar düşüyor. Bu da iyi bir suni karlama yapmak için eksi 6, en ideal hava şartıdır.
     Akca, Yurt dışından bu yıl özellikle Palandökene Polonya pazarı girdi. Gerekli anlaşmalar yapıldı. Rusya, Ukrayna ve İranın yanında Polonyadan da turistler gelecek. Bir de Mart aylarında İranda Nevruz olduğu için o tarihte Erzurumda inanılmaz derece İranlı turist oluyor. Arap turistlerimiz özellikle 15 Mart ile 5 Nisan arasında Erzuruma akın akın geliyorlar dedi.
     25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan önemli kayak merkezlerine sahip olduklarını vurgulayan Akca, şunları kaydetti.
     Kentimizde kayağın yanında curling, buz hokeyi, buz pateni salonları da var. Palandökene gelen konuklarımız, kayağın yanında curling, buz pateni gibi sporlar da yapabilecek. Onlara yönelik turlar düzenlenecek. Palandöken Kayak Merkezinde 24 saat kayak yapılabiliyor. 800 metrelik aydınlatılmış pistimizle beraber, gece gündüz kayak hizmeti verebiliyoruz.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Palandökende ilk kez Polonyalı turistler ağırlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER