Pazara gelenlerin tansiyonunu ölçtüler, saçını yaptılar

Pazara gelenlerin tansiyonunu ölçtüler, saçını yaptılar -Muğla Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen mesleki ve teknik eğitimi tanıtma şenliğinde öğrenciler, pazara gelen vatandaşların tansiyonun ölçtü, saçını yaptı, lokma ve içecek


MUĞLA (A.A) - Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma Şenliği"nde öğrenciler, pazara gelen vatandaşlara tansiyon ölçümünü yapıp, lokma ve içecek ikram etti.
     Sınırsızlık Meydanında düzenlenen şenliğin açılışını Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar yaptı.
     Halkoyunları gösterisinin ardından kurulan stantlarda, Muğla Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü öğrencileri meydandaki pazara gelen vatandaşların tansiyonlarını ölçtü. Uygulama karşısında önce şaşıran vatandaşlar, daha sonra memnuniyetlerini dile getirdi. Tansiyonu yüksek veya düşük çıkan vatandaşlar ise hastaneye yönlendirildi.
     Stantlarda Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek lisesi, Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerince vatandaşlara ücretsiz saç ve cilt bakımı da yapıldı. Ayrıca lokma ve içecek ikram edildi, müzik dinletisi sunuldu. Etkinlik kapsamında Muğla Belediyesi Bandosu da konser verdi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şube Müdürü Muhammet Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, mesleki teknik eğitimle bireylerin sanayi, ticaret ve hizmet sektöründe istihdamı için nitelikli iş gücü yetiştirmenin amaçlandığını söyledi.
     Muğladaki bütün meslek liselerinin mesleki eğitimi tanıtmak amacıyla sahaya indiğini belirten Göktaş, "Ülkenin temellerini atan meslek liseleri belli bir süre ihmal edildi ama artık meslek liseleriyle ülkelerin gelişebileceğine, ilerleyebileceğine inanan Başbakanımızla, bakanımızla, valimizle ve milli eğitim müdürümüzle yükseliyoruz" dedi.
     Göktaş, mesleki ve teknik eğitimi tanıtma şenliğinin vatandaşlardan oldukça ilgi gördüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Pazara gelenlerin tansiyonunu ölçtüler, saçını yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER