Pınar Karşıyaka Avrupada 81. randevuda

Pınar Karşıyaka Avrupada 81. randevuda -Yeşil-kırmızılı ekip FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası (A) Grubu ilk maçında yarın deplasmanda TOFAŞ ile karşılaşacak -Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca: -Gruba iyi başlarsak, birinci


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Basketbolda, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası (A) Grubunun ilk maçında, yarın deplasmanda TOFAŞa konuk olacak Pınar Karşıyakanın başantrenörü Ufuk Sarıca, Gruba iyi başlarsak, birinci çıkabileceğimizi düşünüyorum dedi.
     Ufuk Sarıca AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında anlaştığı Pınar Karşıyakaya 9 yeni oyuncunun katıldığını, ayrıca yönetimin de bu sene değiştiğini hatırlatarak, yepyeni bir ekip olduklarını söyledi.
     Hazırlık döneminde eksik hazırlanmalarına rağmen Türkiye Kupası maçlarının lig öncesi kendileri için çok faydalı olduğunu ifade eden Sarıca, Türkiye Kupasında bir üst tura çıktıklarını, ligde de ilk 3 maçlarını kazandıklarını anımsattı.
     Sarıca, genç oyunculardan kurulu iyi bir takım olduklarını düşündüğünü ve hem savunmada, hem de hücumda baskılı, tempolu, agresif oynayan bir ekip olma yönünde önemli adımlar attıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Çok genç bir takımız, ligin genç takımlarından biriyiz ve iyi bir takımız. Rakiplerimizi yeniyoruz, ama şuna da dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim hiçbir maçı boşlayacak, oynamadan kazanacak bir kapasitemiz, kadromuz yok. Anadolu Efes, Galatasaray, Fenerbahçe, Euroleague seviyesinde takımlar. Bizim 8-9 oyuncu ile oynayabileceğimiz bir kadro yapımız var, ama herhangi bir maçı dikkat etmeden, savaşmadan kazanamayız.
     Ligde 5 takımın bütçe olarak üstünlüğünün söz konusu olduğunu, ancak bunun diğer takımlar için başarıya engel olmadığını düşündüğünü ifade eden Ufuk Sarıca, Ben hep şunu savunuyorum, iyi bir kimya oluşturabilirseniz ve iyi çalışırsanız, iyi oyuncularınız varsa yukarıya oynayabilirsiniz. Bunun örnekleri daha önceleri de hep var dedi.
    
     -EuroChallenge Kupası-
    
     Sarıca, ülke bazında Avrupa kupalarında başarılı olan, kupa kazanan bir konumlarının olmadığını, ancak kendi oyunculuğu döneminde Efes Pilsenle Koraç Kupasının kazanılması, ardından geçen sene Beşiktaşın EuroChallenge Kupasında mutlu sona ulaşması gibi önemli başarılara imza atıldığını hatırlattı.
     TOFAŞ maçıyla başlayacakları EuroChallenge Kupasını çok önemsediklerini vurgulayan Sarıca, Biz hep basamak basamak düşünüyoruz. Gruba iyi başlarsak, gruptan birinci çıkabileceğimizi düşünüyorum. Son 16nın ardından çeyrek finale yükselip yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu nedenle TOFAŞ maçı önemli. Bu turlarda Türk takımı olması ne kadar avantaj, ne kadar dezavantaj bilemiyorum, ama TOFAŞ maçını Avrupa kupası havasından çıkarmamak lazım diye konuştu.
    
     -Başantrenörlük-
    
     Ufuk Sarıca, geçen sene Anadolu Efeste olduğu gibi bu yıl da Pınar Karşıyakada yeni bir takım kurduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Anadolu Efesi geçen sene bıraktığımda Türkiye liginde liderdik. Euroleague başka bir lig ve zor. Hedefler orada çok farklı. Yaptığımız iş kolay değil. Sabır ve zaman çok önemli. Zaman olmadan bir şeyi göstermek kolay değil, ben buna inanıyorum. Sabır ve zamanla her şeyin olacağını düşünüyorum. Hiçbir endişem yok. 26-27 senedir basketbolun içindeyim. Edindiğim tecrübelerle yeni oluşturduğumuz takıma çok inanıyorum. Zamanla ve sabırla üstüne koyarak daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.
    
     -Avrupada 81. randevu-
    
     Avrupa kupalarında 81. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka, 80 maçta 33 galibiyet ve 47 mağlubiyet aldı. Bu müsabakalarda 6300 sayı atan yeşil-kırmızılı ekip, potasında 6467 sayı gördü.
     EuroChallenge Kupası ilk turunda geçen sezon da bir diğer Türk temsilcisi Türk Telekomla aynı grupta mücadele eden Pınar Karşıyaka, Başkent temsilcisini geride bırakmayı başarmıştı. Yeşil-kırmızılı ekip, 1999-2000 sezonunda Koraç Kupası 2. turunda ise Türk Telekoma elenmişti.
     TOFAŞ ile Pınar Karşıyaka arasındaki karşılaşma yarın saat 20.00de Bursa Atatürk Spor Salonunda oynanacak.
    
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Pınar Karşıyaka Avrupada 81. randevuda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER