Pitbull köpek nedeniyle çıkan kavga davasında

Pitbull köpek nedeniyle çıkan kavga davasında karar -Bornovada kaybettiği pitbull cinsi köpeği daha sonra gördüğü tamirhaneden almaya çalışırken buradakilerle tartıştığı ve bir kişiyi silahla yaraladığı suçlamasıyla yargılanan sanığ


İZMİR (A.A) - Bornovada, kaybettiği pitbull cinsi köpeğini 15 gün sonra bulduğu tamirhaneden almaya çalışırken buradakilerle tartıştığı, tehdit ettiği ve bir kişiyi silahla yaraladığı suçlamasıyla yargılanan sanık, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     İzmir 15. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına sanık Ersin Bağcıer, müşteki sanıklar Aykut Gezgin ve Edip Kutsal İç ve tarafların avukatları katıldı.
     Sanık Ersin Bağcıer, davaya konu pitbull cinsi köpeğini olaydan iki hafta önce kaybettiğini, bir tamirhanenin önünde kendi köpeğini başka bir köpekle birlikte gördüğünü belirterek, Köpeğimi boğuşturduklarını anladım. Yara bere içindeki köpeğini almak istedim. Çok acımıştım. Kucağıma almak istedim ama oradaki kişiler buna karşı koydular. Bana küfrettiler, bana engel olmak isteyen, isminin daha sonra Kutsal olduğunu öğrendiğim kişiyle birbirimizi iteledik dedi.
     Köpeğini aracına koyup hareket etmek istediği sırada yaklaşık 20 kişilik grubun üzerine geldiğini iddia eden Bağcıer, korkutmak amacıyla silahıyla havaya ateş ettiğini, kimseyi yaralama kastının olmadığını söyledi.
     Haklarında dava açılan diğer sanıklar Aykut Gezgin ve Edip Kutsal İç ise üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirti.
     Aykut Gezgin, sanayi sitesindeki işyerine gittiğini, çalışanların içeriye bir köpeğin girdiğini söylediklerini, köpeğe ekmek verdiğini, sonraki günler de köpeğin oradan ayrılmadığını söyledi.
     Kendisinin de 3-4 köpeği olduğunu anlatan Gezgin, Bu köpek de onlarla yaşamaya başladı. Kutsalın işyerindeki köpekle çiftleştirmek için bu köpeği oraya bıraktım. Daha sonra sahibi olduğunu iddia eden kişi gidip orada olay çıkarmış. Ben köpeğin sahipsiz olduğunu düşünerek ona ekmek verdim. Köpeği zincire bağlamadım şeklinde ifade verdi.
     Edip Kutsal İç ise, Aykut, benim dişi pitbull cinsi köpeğimle çiftleştirmek için bu köpeği yanıma getirdi. Aykut köpeğin kendisine ait olduğunu söyledi. Olay günü tanımadığım iki kişi dükkana geldi. Köpeği almak istediler. Ben engel olunca yumrukla vurup yere düşürdüler. Silahını çekip ateş etti. Diğeri de köpeği aldı. İkisi de arabaya binip gitti. Beraatimi istiyorum dedi.
     Hakim Yahya Kemal Akbaş, sanık Ersin Bağcıere, kasten yaralama, hakaret ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından toplam 5 bin 100 lira para, silahla tehdit ve ateş etme suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bağcıerin avukatı Hakan Ağcakanat, kararı temyiz edeceklerini söyledi. Diğer sanıklar ise beraat etti.
    
     -Olay-
    
     2008 yılında gerçekleşen olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sanıkların adreslerinde bulunamaması ve ifadelerinin alınamaması nedeniyle 2011 yılında dava açılabilmişti.
     Öte yandan Karabağlarda parkta oynadığı sırada ateşlenen silahla yaşamını yitiren Umut Ceylanı vuran Can Kayiye, aynı kişinin Ersin Bağcıeri yaraladığı silahtan çıkan kurşun üzerinde yapılan balistik inceleme sonucu ulaşılmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Tolga Albay
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Pitbull köpek nedeniyle çıkan kavga davasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER