Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri

Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri -İzmirde gözaltına alınan kadının polis merkezinde dövülmesine ilişkin 4 polisin işkence ve eziyet, kadının ise basit yaralama ve hakaret suçlamasıyla yargılandığı davaya devam edi


İZMİR (A.A) - İzmirde geçen yıl, gözaltına alınan bir kadının polis merkezinde dövülmesine ilişkin 4 polis hakkında açılan işkence ve eziyet ve kadın hakkında ise basit yaralama ve hakaret suçlamasıyla açılan davaya devam edildi.
     6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 16,5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan müşteki sanık Fevziye C. ve avukatları, 4-9 yıl arasında hapis cezası istenen müşteki sanık polisler B.S, H.Y, T.D. ve avukatları ile olaya göz yumduğu iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası hapis cezası istenen sanık polis memuru N.A. katıldı.
     Müşteki sanık Fevziye Cnin avukatları, polis merkezindeki dayak görüntülerini rapor etmekle görevli İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesinde görevli komiser yardımcısı M.D, polis memurları M.K. ve Ü.S. hakkındaki delilleri karartma suçundan 9 ay ile 7,5 yıl arasında hapis cezası istemiyle açılan ve 9. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görevsizlik kararı verilen dava dosyasının işkence davasıyla birleştirilmesi gerektiğini savundu.
     Avukatlar, karakoldaki görüntülerin mahkemece izlenmesini, izlemenin aleni yapılmasını, izlemeye elverişli teknik donanımı mahkemeye sunmaya hazır olduklarını ifade ettiler.
     Müşteki sanık polisler B.S ve T.Dnin avukatı Tolga Yurdakul ise işkence davasıyla delilleri karartma davasının birleştirilmesinin uygun olmayacağını düşündüklerini ifade etti.
     Davada avukatı olmayan sanık polis N.A ise B.S. ve H.Ynin kasten yaralama eylemine yardım etmediğini, üzerine atılı suçu kabul etmediğini belirterek, Olay günü Fevziye Cye polislerden şikayetçi olup olmadığını ısrarla sordum. Şikayetçi olmadığını, bir an önce gitmek istediğini söyledi. Şikayetçi olmadığı için işlem yapmadım dedi.
     N.A, avukatı bulunmaması nedeniyle hakkında ceza verilecek olursa hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istediğini ifade etti.
     Mahkeme heyeti, mahkemede hazır bulunmayan tanıkların zorla getirilmesine, CDlerin izlenmesi ve izlemenin nasıl gerçekleşeceği hususunun tanık beyanları alındıktan sonra karar verilmesine, delilleri karartma dosyasının 9. Asliye Ceza Mahkemesinden istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Karabağlardaki müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011de yapılan denetimde, kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cnin, polisler tarafından darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler, basına yansımıştı.
     Fevziye C, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuş, polisler de mukavemette bulunduğunu öne sürerek, kendisinden şikayetçi olmuştu.
     Fevziye Cnin görevli polis memurlarına karşı basit yaralama ve hakaret suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı dava ise polislerin işkence suçundan yargılandığı dava ile birleştirilmiş, dayak görüntülerini rapor etmekle görevli 3 polisin delilleri karartma suçundan 9. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada ise mahkeme görevsizlik kararı vermişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER